Belediyeden Basın Açıklaması

Belediyeden Basın Açıklaması

Çubuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden basın açıklması.

 

T.C.

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

(BASIN AÇIKLAMASI )

İmar ve şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları hakkında İlçemiz genelinde kaynağı belli olmayan yanlış bilgilerle hizmette aksama , zorlaştırma , ruhsat vermeme vb. yanlış bilgilerin kurumumuza gelmesi sebebiyle açıklama yapmamız zorunlu olmuştur.

Geçmişte İmar planı ve yapılaşma kurallarına uyulmadan, keyfiyete tabi olmanın sıkıntılarını ilçemiz ve ilçemiz halkı yaşamak zorunda kalmıştır. Şehircilik kuralları hiçe sayılmış, kuralsızlık kolaylaştırma olarak kabul edilmiş, çözümsüzlüğe götüren umursamazlık o an çözüm olarak görülmüştür. Hataları görüp görmemezlikten gelme .böyle gelmiş böyle gider düşüncesiyle hareket edilmiştir.

Teknik personel sayısı yok denecek kadar az olmasına rağmen , öncesi ile kıyaslandığında teknik personel sayısının daha iyi durumda olduğu görülecektir.Tek bir bilgisayarı olan imar müdürlüğünde , teknik altyapı oluşturulmuş ve bugün 10 adet bilgisayar ,yazıcı,ploter,cprs vs. teknik donatı bulunmaktadır.

İşlerin doğrusunu araştırıp ve uygulamak, işlerin zorlaştırıldığı fikrinin, bilgisizce öne sürülmesine neden olmuştur. Bilinmesi gereken şudur ki yanlış emsal emsal değildir.

Birimimizde çalışan Sözleşmeli personelin hakları 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan hüküm ve bu hüküm uyarınca 6.6.1978 Tarih ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan ve 28.6.1978 tarih ve 16330 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile düzenlenmiş bulunmaktadır. Esaslar çerçevesinde; sözleşmeli personele pozisyonunu gereği olan görevleri yapması ve gerekli evraka imza atma yetkisi bulunmaktadır.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 3194 sayılı İmar Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, 4722 sayılı Medeni Kanun ,2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 775 sayılı Gecekondu Kanunu, 2886 ve 4734 sayılı İhale Kanunları, 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası, 506 sayılı SSK Kanunu ve mevzuatlarına ilişkin 4963, 4778, 2981, 3290 ve 3366 Sayılı Kanunlarla bunlara dayalı çıkartılmış olan tüm yönetmenlik, genelgelere tabi ve bunları uygulamakla mükelleftir.

2006 ve 2007 yıllarında tabi olduğumuz tüm kanun ve yönetmeliklerde değişiklikler olmuştur. Bunun neticesinde Tüm Türkiye genelinde uygulamada problem olan hususlar oluşmuştur.Örnek vermek gerekirse İnşaat ve İskan Ruhsatları İnternet ortamından kesilmesi , şantiye şefi , numarataj yazısı, yangın yönetmeliği , yapı denetim yönetmeliği ve diğer kanun ve yönetmelikler ile ilgili değişiklikleri araştırarak uygulamada standartların belirlenmesi gerekmektedir.Birimimiz personeli her konuda araştıran yenilikleri takip eden ve hizmeti en verimli şekilde sunan anlayışa sahiptir.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum