Bayramınız Mübarek Olsun

Bayramınız Mübarek Olsun

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.



Bayramlar, sevinme ve sevindirme günleridir. Bayram, basit çıkarların, kısır çekişmelerin, bencil hırsların, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak kişinin kendini aşması, etrafındakilerin farkına vararak paylaşmanın, kucaklaşmanın ve sevmenin engin ufuklarında kamil insan olmanın tadını doyasıya yaşayabilmesi demektir. Bayram namazlarının topluca, yan yana ve omuz omuza büyük bir coşku ile kılınması, bayramın aynı zamanda birleşme ve bütünleşme demek olduğunu, ayrılık ve farklılıklarda boğulmanın bizi zayıflatacağını, birbirimizin yanı başında olmanın bizi toplum ve millet olarak güçlendireceğini anlatır hepimize.

Her ibadette olduğu gibi Kurban ibadetinde de pek çok hikmet, yarar ve ibretler vardır, Zira Dünya-Ahiret, Yaradan-Yaratılan, fert- toplum, dengesini gözeten ve fıtrata uygun bir din olan İslâm, varlıklı müminleri bu ibadeti yerine getirmekle yükümlü tutarak, Yüce Yaratıcıya yakınlaşmayı ön görürken, diğer taraftan Sosyal Yardımlaşmayı gözeterek, fakir ve muhtaçların desteklenmesini emretmiştir.


İşte bu asil duygularla yapılan ibadetin getirdiği bayram sevinci, İnsanlar arasında dini şuur ve duygunun gelişmesi, Milli ve manevi değerlerin, birlik ve beraberlik duyguları ile sevgi ve saygının kuvvetlenmesini sağlayacaktır.

O halde bayramların önemini iyi kavrayalım, bir anlık sevinç ve dostluklar için değil ebedi sevgiyle huzurlu ortamların gelişmesini sağlasın, çocuklarımıza iyi örnek olalım ki gelecek aydınlık olsun, kutlanan Bayram sevinçleri kin ve düşmanlıkları yok etsin.

Milletimiz, kurban ibadetine ayrı bir önem vermekte ve malî imkanı bulunanlar bu ibadeti yerine getirmeye çalışmaktadır. Ancak bu ibadetin yerine getirilmesi kadar onu ifa ederken gözetilmesi gereken ilkeler ve amaçlar da önemlidir. Bu nedenle, bütün müslümanların, özellikle, kurbanın ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun şekilde kesilmesine özen göstermeleri, kurbanlık hayvana şefkatle davranmaları ve çevre temizliğine riayet etmeleri konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki, bu hususlara dikkat etmemiz hem dini hem de insani sorumluluğumuzdur.


Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bir kez daha Kurban Bayramına eriştiren Yüce Mevla"ya hamdediyor, başta Tüm İslam alemi olmak üzere , Çubuklu hemşehrilerimizin bayramını içtenlikle kutluyor, bayramın tüm insanlık için barış, huzur, güven ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.