Başkent, Filistin için ayakta

Başkent, Filistin için ayakta

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Gazze halkıyla dayanışma mitingi düzenliyor.


Mazlumder Ankara Filistin Dayanışma Grubu, Gazze halkına karşı girişilen katliamı protesto etmek için Cumartesi günü bir miting düzenleyecek.

"Erdemli, duyarlı, insaf sahibi" herkesin davet edildiği Gazze'yle dayanışma mitingi 3 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'de Kocatepe Camiin'de kılınacak gıyabi cenaze namazı ile başlayacak.

Cenaze namazının ardından saat 13.00'de Abdi İpekçi Parkında Yazar Abdurrahman Dilipak'ın da konuşmacı olarak katılacağı bir miting düzenlenecek.

Konuyla ilgili olrak Mazlumder'den yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gazze'de yaşanan katliamı, ambargoyu Protesto etmek insanlık görevidir "

Vatanları ve evleri işgal edildi. Toprakları açık cezaevine dönüştürüldü. Yıllardır acımasız bir ambargo ve tecride maruz bırakıldılar.

İşgale, ambargoya karşı yılmadan direndiler. Terörist ilan edildiler. Çocuklarının, okullarının, hastanelerinin, şehirlerinin üzerine bombalar yağdırıldı. Ama yılmadılar; minicik elleriyle taş olup büyüdüler.

İşgalci, ırkçı Siyonist İsrail, Filistin topraklarına bir hançer gibi saplandığından bu yana, mazlum ve masum Filistin halkına yönelik katliamlarını fütursuzca devam ettiriyor. İsrail, Filistin'in işgale ve katliama karşı sabırla ve izzetle direnen evlatlarına karşı, uçaklarından, gemilerinden bomba ve füze yağdırıyor.

Bizler, İsrail'in uluslar arası hukuku hiçe saydığını, uluslar arası toplum ve mekanizmaların, kendi çıkar ve politik amaçlarından dolayı da bu acımasızlığa sessiz kaldıklarına şahit olmaktayız. Sözde uygar dünyanın devletlerinden Filistin'deki bu vahşete dur diyecek cesur bir sesin çıkmadığını üzülerek görmekteyiz.

Gazze halkına uygulanan bu 'katliama dur demek' vicdan sahibi her insan için bir insanlık görevidir. Bu nedenle Gazze'deki vahşetin bir an önce durdurulması için sesimizi yükseltmeliyiz. Bu amaçla;

Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak insanlık onurunu yüreklerinde taşıyan erdemli, duyarlı, insaf sahibi bütün halkımızı bu insanlık dışı vahşete sessiz kalmamaya çağırıyoruz. 03.01.2009 Cumartesi günü saat 12.00'de Kocatepe Camiinde gıyabi cenaze namazı kılmaya ve ardından da saat 13.00'de Abdi İpekçi Parkında Yazar Abdurrahman Dilipak'ın da konuşmacı olarak katılacağı GAZZE HALKIYLA DAYANIŞMA MİTİNGİ' NE davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum