BAŞKAN 3 YILLIK İCRAATINI ANLATTI...

BAŞKAN 3 YILLIK İCRAATINI ANLATTI...

Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Borç altındaki Belediye de mali disiplin sağlandı. Yıllardır süren imar sorunları çözümlendi. Önümüzdeki 2 yıl içinde de yatırımlara hız verilecek.”

 Şuayip YAMAN

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, göreve gelişinin üçüncü yılında belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunmak için, Barbaros Mahallesi Yeşil Çubuk Parkı içerisinde bulunan Belediye şirketine ait Park Izgara’da kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına; Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, birim müdürlerinden: Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Bektaş, İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş, Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Bayrak, Fen İşleri Müdürü Akif Çiftçi, Emlak ve İstimlak Müdürü Cengiz Ayan ile yerel basın mensupları katıldı. 

Başkan Dr. Acehan: ‘Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde hiç durmadık hem borçları ödedik, hem çalıştık hem de ilçede yapılacak projeleri hazırladık’ dedi.

 

Başkan Dr. Acehan, üç yıllık çalışmaların genel bir değerlendirmesini yapmak, Belediye’nin fotoğrafını çekmek, önümüzdeki 2 yıl için yapacakları ve yapmak istedikleri projeleri ise konu başlıkları ile açıkladı.

 “İmar Çalışmalarına Hız Verdik”

İmar çalışmaları uzun süredir durmuştu. Çünkü anlaşmalı özel imar şirketi ile sorunlarımız olduğu için imar çalışmaları durma noktasına gelmişti.

Uzun yıllar imarın yapılamaması nedeniyle vatandaşlarımız mağduriyet yaşadı. Göreve geldiğimizde asıl sorunların yanı sıra ikinci işimiz imar sorununa el atmak oldu.

Geldiğimiz ilk günde gördük ki imar çalışmaları uzun süre durdurulmuştu. İhaleye verilen ancak ödeme yapılmadığı için çalışmaların durdurulduğu mevcut firma ile oturduk, yeniden bir anlaşma yaparak çalışmaları yeniden başlattık.

Geçtiğimiz haftalarda da bunun ilk meyvesini Melikşah mahallemizde aldık. Ve bu mahallede vatandaşlarımıza tapularını dağıttık.

Şimdi sırada Esenboğa, Güldarpı, Dumlupınar, Kızılca ve Yenice mahallelerimiz var. İlçe merkezinde de Yıldırım Beyazıt 1. ve 2. etapları ile Atatürk ve Barbaros mahallelerindeki çalışmalarımız devam ediyor.

“Üniversite Bölgesinin İmarını Tamamlıyoruz”

İmarda üniversite bölgesine ağırlık vermemizin nedeni bölgeyi alt yapısı ve üst yapısı ile üniversiteyle bütünleştirmektir.

Üniversite ile Esenboğa, Dumlupınar, Yenice bölgesi bir cazibe merkezi olduğu için, kısa sürede büyük bir yapılaşma başlayacağını bekliyoruz. Bu nedenle imar çalışmalarına orada yoğunluk verdik.

Bunları Kızılca ve Güldarpı takip edecek. Sırada Yenice, sonrada Üniversite Külliyesi var.. Sonra da Yıldırım Beyazıt, Barbaros Mahallesi diye devam edecek.

Üniversite’nin ihtiyaç duyduğu en önemli bölge Esenboğa Bölgesi..  

52 mahallemizde kadastro işlemleri devam ediyor. Bu suretle 1952 de yapılan kadastro ölçümleri yenilenecek.

Tarihi Yapılara Sahip Çıkarak Turizme Kazandırıyoruz”

Tarihi binaların restore edilerek turizme kazandırılması çalışmalarına yoğunluk verdik.

Tarihi Bekir Ağalar Konağı, ‘Şehir Müzesi’ olarak tescillendi ve turizme kazandırıldı.

İlçemizdeki tüm tarihi eserleri artık şehir müzemizde sergileyebileceğiz.

İki yeni tarihi bina kamulaştırıldı ve inşaatları bitirildi. Ali Şükrü Bey Konağı, 500 bin liraya mal oldu. Kiralama yoluyla yöresel yemekler yapılacak bu tarihi yapıyı 10 yıllığına ihaleye vereceğiz.

Bitmek üzere olan tarihi İzzet Korman Konağını ise sosyal tesis olarak ilçemizin hizmetine sunacağız.

Şu anda iki tarihi konağın daha kamulaştırmasını yaptık ve buraları da inşallah restore edeceğiz.

Bunlarla birlikte Yazır ve Ağılcık’ta 3 adet tarihi çeşme restore edildi.

Melikşah’taki tarihi Roma Hamamı’nın projesi bitti ve ödenek bekliyor.

Atatürk Mahallesi’ndeki Tahtalı Camii de restore edilecek.

Kutuören’deki eski tarihi cami, iki çeşme, su kemeri restore edilecek tarihi eserler arasında..

Karataş ve Yiğitli çeşmeleri ile ilgili ise restorasyon için proje çalışmaları başlatıldı.

“İlçemizi MOBESE Kameralarıyla Donatıyoruz”

İlçede güvenliği ve asayişi daha iyi sağlayabilmek için kendi imkânlarımızla Sanayi Sitesi’ne ve parklara güvenlik kameraları kurduk.

Hırsızlıkla mücadele açısından Sanayi’de kamera sistemini kurduk. Keza ‘Doktorlar Parkı’na da..

 Büyükşehir tarafından Adnan Menderes Parkı’na kamera sistemi kuruldu.

Yeşil Çubuk Parkı 7/24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir.

 MOBESE Sistemi’ni 2015 yılında kurmaya başladık.. 

İlçede 2 milyon 500 bin TL’ye mal olan 15 kavşak ve noktada 36  MOBESE kamerası yerleştirildi

“Fen Lisesi’ni Kazandırdık.”

Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösteren yatılı Fen Lisesi’ni ilçeye kazandırdık.

“Şehir Stadı’nın Yapımı Bitmek Üzere”

Çubuk Şehir Stadı tamamlanmak üzere..

İmam Hatip Lisesi’ne donanımlı “Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu” kazandırdık.

Çelik üzere kilit sistemi ile bir salonumuz hizmete girdi. Bu salonu İlçe Milli Eğitim’e devrettik. Bu salondan, mesai saatleri içerisinde öğrenciler, dışında ise sivil vatandaşlar yararlanacak.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın katkılarıyla projeler yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol sonucunda bir milyon 300 bin TL’ye mal olan çok amaçlı kapalı bir spor salonunu ilçeye kazandırdık ve burada 5 branşta spor kursları açarak lisanslı sporcu yetiştirmeye başladık.

Çubuk Şehir stadı 3 yıldır kapalı idi. Çubukspor maçlarını çevre ilçeleri ile Ankara’daki statlarda yapıyor.

Yıllardır süren şehir stadı sorununu çözdük. Stat inşaatına başlandı ve yüzde 90 oranında tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile mahkeme süreci yaşadık. Sonradan uzlaştık, anlaştık. 480 bin liralık para cezası konusunu hallettik. Stat ihaleye verildi. Stat sentetik olarak yapıldı. Tribünler yapıldı. Takımların soyunma odaları, hakem odaları duşlar ve tuvaletler yapıldı.

“Parklarda Güvenliği Sağlamaya Başladık”

Parkların güvenliğini sağlamak üzere taşeron bir güvenlik şirketi ile anlaştık. Parklarda 22 güvenlik personeli görev yapıyor.

Halkımızın parklara sahip çıkmasını sağlamak, oyun ve oturma gruplarını zarar verme eğilimini asgariye indirmek, çocuklarımızı çevreye duyarlı ve kamu mallarına zarar vermeme konusunda eğitmeliyiz.

Akkuzuklu ve Dumlupınar’da halı saha yaptık.

Ayrıca Büyükşehir Akkuzulu, Yiğitli, Kızılca da Köy Konağı ve taziye evi yapıyor.

“Açılan Kurslarda Gençleri Spora Teşvik Ediyoruz”

Gençleri spora teşvik etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttük. Bu amaçla Kışlacık Mahallemizdeki eski Jandarma Karakolu’nu alarak, Milli Emlak’a tahsis ettik. Sporcular, izciler ve üniversite öğrencileri için güzel bir kamp yeri haline getirdik. İnşallah burada özellikle gençlerimiz konaklayarak doğayla baş başa günler geçirecekler, spor yapacaklar.

“İlçenin 40 Yıllık Çöp Sorununu Çözdük”

İlçenin kırk yıllık sorunu olan vahşi ve ilkel çöp depolama yöntemini sona erdirdik. Bu nedenle çöp transfer istasyonu yaptık.

Artık günlük toplanan yaklaşık 130 ton çöp, Mamak çöplüğüne sevk ediliyor.

Yıldırım Evci, Kışlacık ve Çöp İstasyonlarındaki değişimleri inşallah birlikte gezip göreceğiz.

“Yeşil Bir Çubuk İçin 155 Bin Fidan Toprakla Buluşturduk”

Ağaçlandırmalar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldı. Belediye olarak 20 bin fidan diktik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile de 135 bin fidanı toprakla buluşturduk.

İlçemizin o özlediğimiz eski ‘Yeşil Çubuk’ olması için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece Çubuk Çayı vadisine 100 bin fidan diktirdik. Biz buralara sadece çam fidanı diktirmedik. Badem, akağaç, iğde, ceviz ve ıhlamur diktirdik. Bundan 5 yıl sonra insanlarımız orada ceviz, ıhlamur toplayacaklar ve ağaçların gölgesinde piknik yapacaklar.

“Toplam 200 Km. Sıcak Asfalt Döşendi”

Fen İşlerimiz asfalt, altyapı çalışmaları yaptı. Grup yolları; Karagöl grup Yolu, Uluağaç yolu, Elveren’e kadar 35 km.’lik mesafe sıcak asfaltla kaplandı.

İlçe genelinde Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda toplam 200 kilometre asfalt yol yapıldı.

 Karagöl Grup Yolu, Akkuzulu Grup Yolu, Gökçedere Grup Yolu, Camili Grup Yolu asfaltlandı.

Yiğitli Grup Yolu’nda ise çalışmalar devam ediyor.

İlçede; Mekke ve Doruk caddeleri asfaltlandı. Bunun devamında ise İstiklal Caddesi var.

İnşallah orayı da tamamlayacağız. Bu bölgeyi emsali 2-3 katlı villaların olduğu ilçenin vitrin bölgesi yapmayı planlıyoruz.

İkinci Akkuzulu Grup Yolu tehlikeli virajlarla dolu idi. Akkuzulu ve Şeyh Şamil Caddesi’nin Şabanözü bağlantılarında kavşak çalışmaları başladı ve devam ediyor. Camili Grup Yolu sıcak asfaltla kaplandı.

Ayrıca Sünlü’de, Akkuzulu Kavşağı’nda, bir de Şeyh Şamil Caddesi’nde kavşak çalışması Kış nedeniyle durmuştu. Şimdi buralar Döner Kavşak ve sinyalizasyon sistemi ile yapılacak. Şeyh Şamil Caddesi’nde çift yol bariyer kavşak çalışması yapılacak.

“Turşu Festivali’nin Çalışmaları Başladı”

Geçtiğimiz yıllarda ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle Festivalleri iptal etmek zorunda kaldık.

 “Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nin bu yıl yapılması için çalışmalara şimdiden başladık.

İlçeye 45 Milyon TL’lik Yatırım Yapılacak”

Görevimin son iki yılı yatırım yılı olacak ve ilçeye yakışır eserler kazandırılacak. Bu projeler şimdiden ilçe halkına hayırlı, uğurlu olsun...

Projenin giderlerinin bir kısmını öz kaynaklardan bir kısmını ise İller Bankası kaynaklarından yararlanarak hayata geçireceğiz.

Toplamda 35 bin metrekarelik alanda yapılacak yeni Canlı Hayvan Pazarı kurulması çalışmalarına başladık ve çalışmalar halen devam ediyor.

Çubuk Hayvan Pazarı, Akkuzulu yolu ile Şeyh Şamil Caddesi arasında kurulacak.

Şimdiki Hayvan Pazarı 9 bin m2.

ASKİ tarafından günlük 70 bin tonluk su verecek modern bir arıtma tesisi ve 15 bin tonluk su deposu yapıldı.

İlçemize 3 bin 100 m2.’lik alanda bir Gençlik Merkezi kazandıracağız. Bunun için şu anda 3.5 milyon TL.’lik ihale bedeli de hazır.

Şimdiki Zabıta Müdürlüğümüzün olduğu yerde bulunan 4 bin metrekarelik alanda tarihi mimari yapısıyla özel bir belediye hizmet binası yapacağız. Projesi hazır ve kısa sürede ihaleye çıkacağız. Başkanlık binası 3 kat, hizmet binası ise 5 kat olacak.

Yine bir tane 2 katlı kapalı Pazar yeri yapacağız. Bunun da projesi hazır ihale aşamasında.

Belediye binası ve Pazar alanı ile birlikte toplam 7 bin metrekarelik otopark yapılacak.  Bu projeyle birlikte Çubuk’un en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorunu da çözümlenmiş olacak.

İnşallah Belediye binası ve Pazar alanıyla birlikte lojistik binası, Çubukabad Parkı ve İç Anadolu’da örnek olabilecek bir hamam projesini de en kısa zamanda hayata geçireceğiz.

Hazırladığımız projelerin 2 yılda toplam bedeli yaklaşık 45 milyon TL olacak. İnşallah bu yıl içerisinde hepsinin de ihalesine çıkmış olacağız. Yaklaşık 2 yılda da tamamlanarak hizmete girmiş olacak.

“İlçemiz Kendine Yakışır Bir Hamama Kavuşacak”

Aile Yaşam Merkezi’nin arkasında ilçeye yakışan bir hamam yapacağız.

“Çöpte Geri Dönüşümü Sağladık”

40 yıla yakın bir zamandır ilçe çöplerinin atıldığı yer TOKİ Konutlarının karşısındaki bir yerdi.

Çöp Transfer Deposunu, tırların veya çöp araçlarının yanaşıp altına girebileceği bir çöp toplama merkezi haline getirdik.

1 Kasım 2016’dan beri vahşi depolamaya son verdik.110 bin çöpümüz yere değmeden Mamak’taki dönüşüm deposuna götürülüyor. Ayrıca burada metan gazına karşı da 70 cm. kaplama yapılacak.

“Kanal ve Su Çalışmasında Mutlu Son”

Çubuk 2 Barajı’nda, 2014 yılı Aralık ayı itibariyle 30 günlük su vardı. Öyle bir tehlike yaşanmasın diye Büyükşehir tarafından, Kavşakkaya Barajı’ndan,  Çubuk 2 Barajı’na 14 km. isale hattı döşenerek su verildi.

Kanal (isale hattı) üzerine bir jeneratör kondu. Geri basınçla Kavşakkaya’ya geri su basılacak.

Ayrıca Aşağı Çavundur Mahallesi’ndeki su deposundan da su nakli yapıldı.

Bu suretle ilçeye 70 bin tonluk arıtılmış su kazandırdık. 25-30 yıllık arıtma, depolama sistemi, kurmuş olduk.                 

İlçede de asbestli boruları asgariye indirdik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 16. km. asbestli boru kaldı. Onları da en kısa zamanda değiştireceğiz.

Kanal, su, boru temizleme işlemleri sonrası içme suyu borularında ‘Mangal Tortusu’ kalmayacak. İçme sularındaki rutubet kokusu da zamanla ortadan kalkacak.

Evlerdeki çeşmelerden akan kızıl, sarı sularda kesinlikle mikrop yok. Çünkü bunlar yoğun antiseptik madde taşıyor.

“Araç Filomuzu Yeniledik”

Şu anda 2 milyon 777 bin liralık araç filosuna sahibiz.

Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “Araç filomuza 12 araç daha kattık” dedi.

“Yol Çalışmaları”

Büyükşehir 180 km. standardı yüksek yol yaptı. 25 km. de biz yaptık.

“Metro Çalışmaları”

Metro, Üniversite de bitiyordu. Yetkililer, “Üniversiteye gelsin Çubuk’a pas ederiz” demişti.

Çubuk’ta etüd ve fizibilite çalışmaları başladı. Ve devam ediyor. Metro mu gelecek, hafif raylı sistem mi olacak?

Raylı sistemin Çubuk’a kadar gelmesi daha önemli..

Metronun sözünü de geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımızdan bizzat aldık. İlçe merkezine kadar Metro’nun geliyor olması Çubuk’un kaderini değiştirecek.

“Ankara Kalkınma Ajansı İle Birlikte İki Proje Yaptık”

Bunlardan biri Çubuk Agat Taşı, diğeri ise turşuculuk üzerine projelerdir.

İlçemize has yarı değerli süs taşı olan Çubuk Agat Taşı’nı, 1940 yıllardan başlamak üzere kamyon kamyon taşıdılar.

Çubuk Platformu öncülüğünde başlatılan Çubuk Agat Taşı İşlemeciliği ile ilgili eğitim ve üretime,  Belediye olarak bizde destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek.

 “KOSGEB Çalışmaları” 

Sanayi içindeki Soğuk Hava Deposu turşu için kullanılacak. Turşunun ambalajı cam veya PVC olacak.

Turşumuzun gerek yurt içinde ve gerekse yurtdışında daha çok rağbet görmesi için sanayi tipi turşu yapımından vazgeçmemiz lazım. Çünkü, sanayi turşusu ağızda acı bir tat, ev turşusu ise  limoni bir tat bırakıyor..

Bu konuda KOSGEB ile projeler yapacağız.

Eski Şeker Pancarı Şefliği’nin bulunduğu alan önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sonrada Gençlik Spor Müdürlüğü’ne verilmişti. Buranın ihalesi 3 milyon lira.. Burada spor salonu, satranç salonu, konferans salonu olacak.

“Sulama Göletleri Yapılacak”

DSİ tarafından Akkuzulu, Avcıova, Akbayır mahallelerinde sulama göletleri yapılması için fizibilite çalışmaları başladı.

Atatürk Mahallesi’nde bazı yerler Hil Deresi’nden gelen sular yüzünden su baskınlarına uğruyor. DSİ burada ıslah çalışmaları yapıyor.

Ayrıca eski Angıt Gölü’nün de yeniden canlanması için DSİ ile görüşmelere başladık.

“Çubuk Akademi çalışmaları”

Çubuk Akademi uygulaması; ressamlar, akademisyenler düzeyinde devam ediyor.

“Diğer Tarihi Eserler”

İlçemizde, tarihi su kemerleri ile Karataş, Kutuören, Ağılcık ve Yiğitli mahallerinde tarihi çeşmelerimiz var. Bunlar için ödenekler ayrılacak.

“Çubuk-Kızılcahamam-İstanbul Yolu”

Çubuk’u, Kızılcahamam’dan İstanbul’a bağlayacak yol çalışmalarımız devam ediyor.

2x3 şeritli çevre otoban, Çubuk 2 Barajı’ndan Kurtboğazı’na giden yol çalışmaları devam ediyor.

“Esnafa Borcumuz Yok”

İlçe esnafına olan borçlarımızı ödedik.

45 milyonluk yatırımın 25 milyonu Belediyemiz tarafından, 20 milyonu ise borçlanma yoluyla karşılanacak.

Yapılandırılmış 41 milyon lira borcumuz var. Buna rağmen SGK ve Vergi Dairesi’nden “borcu yoktur” yazısı alabiliyoruz.

14 aydır işçilerin, memurların ve sözleşmelilerin vergilerini ödüyoruz.

İnşallah bu çalışmalar ilçemiz için hayırlara vesile olur.”Dedi.

 Basın toplantısında Başkan’ın açıklamalarının ardından soru cevap kısmına geçildi.

Başkan Dr. Tuncay Acehan basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplandırdı.

Birlikte fotoğraf çektirildi...

16707663_1840708762883181_3511188724032805999_o.jpg16716186_1840710322883025_5641146198648894016_o.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum