Barajımız S.O.S. veriyor

Barajımız S.O.S. veriyor

Çubuk ilçesinin içme suyunu karşılayan Çubuk-II barajının su rezervi bitmek üzere...

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca küresel ısınmaya paralel olarak, İlçemize içme suyu sağlayan Çubuk II Barajı su rezervinin her geçen gün azaldığını ve son yılların en düşük seviyesinde olduğunu bildirerek İlçe halkımızın tasarruflu su kullanmaya çağırdı.
Başkan Tuğluca, “Su tüketimi ve kuraklık böyle devam ettiği takdirde su kesintilerine gitmek zorunda kalacağız” dedi. İlçemizin sürekli çoğalan nüfusunun içme ve kullanma suyuna duyulan gereksinimin sürekli artmasına neden olduğunu belirten Tuğluca, kurak geçen mevsimlerin, tek beslenme kaynakları olan barajların olumsuz etkilediğini özellikle bu yıl barajda su miktarının geçen yıldan yüzde 60 daha azalarak alarm verir noktaya geldiğini söyledi.

SUYU DİKKATLİ KULLANALIM
Başkan Tuğluca; kış aylarında günde ortalama 9 bin metreküp, yaz aylarında ise 12 bin metreküp üstünde su tüketildiğini belirtti. Tuğluca, herkesin suyunu kullanırken, musluklarından akan suyu hiç tükenmeyecekmiş gibi değil, su kaynaklarının her an azalacağını göz önünde bulundurarak davranması gerektiğini belirti.
Başkan Tuğluca; şebeke suyuyla halı, kilim ve araç yıkama gibi işlerin yapılmaması gerektiği gibi, bahçe ve diğer sulamalarında yapılmaması gerektiğine işaret etti. Küresel ısınma konusunda özellikle eğitim kurumlarına, öğretmenlere, sivil toplum örgütlerine ve basın mensuplarına çok iş düştüğünü belirterek. Biran önce halkın bilinçlendirilerek tasarrufa geçmeleri sağlanmalıdır. dedi

ESKİ HALİ

 

YENİ HALİ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.