BADER DOSTLARI HAMAMÖNÜN'DE BULUŞTU

BADER DOSTLARI HAMAMÖNÜN'DE BULUŞTU

Bürokrat Ankaralılar Derneği, Hemşehrilerini Vekilleriyle buluşturdu.

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER), tarafından geleneksel hale getirilen Hamamönü Söyleşilerinin  Aralık Ayı  Programı, 29 Aralık 2016 tarihinde, tarihi Kabakçı Konağında gerçekleştirildi. Saat 19:00’da başlayan söyleşinin konuğu “Dünden Bugüne Ankara” konusuyla Ankara Milletvekili Sayın Nevzat CEYLAN oldu. 


            Ankaralı bürokratları bir araya getirmek ve Ankara’nın geleceği için işbirliği ve dayanışmayı sağlamak, yeni projeleri hayata geçirmek için kurulan BADER, üyelerine ve hemşehrilerine yönelik eğitim, kültür amaçlı faaliyetlerine devam ediyor. Bu faaliyetlerden olmak üzere Altındağ ilçesi Hamamönü'nde bulunan Kabakçı Konağında gerçekleştirilen söyleşiye katılım son derece yüksekti.
Ayrıca, BADER’in Aralık ayı proğramına Ankara’nın tanınmış simaları ile üst düzey bürokratlar katıldı. Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi YAMAN ve Yönetim Kurul üyeleriMesleki Yeterlik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN, Sayıştay üyesi Ali KARAKAYA, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Mehmet DEMİRTAŞ, Hukuk Müşaviri Durdu GÜNEŞ, Orman Bakanlığı Müşaviri Vedat GÜNEŞ, DSİ Denel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan ÇAKIRYILMAZ, EGO Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Recep KONOKMAN, Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Dilaver TENGİLİMOĞLU, İş adamı Ahmet ÖZTÜRK başta olmak üzere ismini sayamadığımız bir çok bürokrat ve Ankaralı hemşehriler söyleşiye yoğun ilgi gösterdi. Program süresince katılımcılar hem söz alarak, hem de konuşmacıya sorular yönlendirerek programa katkıda bulundular.

              Ankara Nallıhan İlçesi doğumlu Milletvekili Nevzat CEYLAN, “Dünden Bugüne Ankara” Konulu Konuşmasına; Ankara’nın tarihi, coğrafi konumu ve stratejik öneminden bahsederek başladı.M.Ö. 8.Yüzyılda Ankara'nın bir Frigya şehri olduğu bilinmekle beraber Galatlar tarafından kurulduğu ve ankyra adıyla anıldığı da ileri sürülmektedir. Kent içinde ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılar Frigyalılar döneminde Ankara'nın önemli bir yerleşim yeri olduğunu; kalenin dışında, tepenin yamaçlarında ve yamacı izleyen düzlüklerin de yerleşim yeri olarak kullanıldığının söyledi.
Konuşmasında; 1300'lü yıllardan başlayarak Ankara, Ahi merkezlerinden biri olarak ticari işlevlerine devam etmiş ve Ankara'daki Ahi örgütü, kervanların ve ordunun deri ve demirden yapılmış malzeme gereksinimini karşılamıştır. Aynı zamanda sof dokumacılığı da kent ekonomisi için önem taşımıştır. Anadolu Selçuklu Devletinin dağılmasından sonra, 1362 yılına kadar Ahilerin kentte bağımsız bir “Ahi Cumhuriyeti” kurdukları ve kenti bir "kent devleti" gibi yönettikleri bilinmektedir.
Konu Ankara olunca, Ankara’nın Manevi şahsiyetlerinden olan Hacı Bayramı veli hazretlerinden bahsetmeden geçemeyiz, 1352 Hicri 753 tarihinde dünyaya gelen H. Bayram Veli Bayramilik tarikatının da manevi önderiydi, talebeleri İstanbul’un Fethi gibi önemli savaşlarda cenk etti. Fatih’in hocası Akşemseddin Hazretleri de Hacı Bayramı velinin talebesiydi.


              Ankara’nın yakın tarihimizde sıçrama yapmasında, büyümesinde şüphesiz en büyük hizmetleri olan kurtuluş Savaşının mimarı Mustafa Kemal’dir. Ankara'yı Ulusal Savaş için karargah seçmesi, 27 Aralık 1919'da Heyet-i Temsiliye'nin Ankara'ya yerleşmesi, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin burada toplanması, yeni hükümetin kurulması, kentin fiziksel mekânsal, demografik ve sosyo-ekonomik yapısını ileriye dönük olarak etkilemiştir. 29 Ekim 1923 de Cumhuriyetin ilan edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın merkezi olmanın prestijini taşıyan Ankara 13 Ekim 1923'de alınan bir kararla başkent yapılmış ve kentin yazgısı umulmadık bir biçimde değişmiştir, diyerek kısaca Ankara'nın tarihini özetledi. 


              Konuşmasın da günümüz Ankara’sının sorunları ve yapılması gerekenlere de değinen CEYLAN;  Başta Kültür Merkezi, Spor Kompleksi, Uluslar arası hava taşımacılığı, Fuar alanı, Bilişim vadisi, Kongre merkezi, Hava limanına uzanan Metro ihtiyacı, yeni Adliye binası, Mobilya Sitesi ve  Hacı Bayram Veli adını taşıyan bir Üniversitenin acilen kurulması gerektiğini ifade etti.

                Nevzat CEYLAN’ın sunumundan sonra selamlama, tanışma ve soru-cevap bölümüne geçildi. Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD)Genel Başkanı Hilmi YAMAN ve Mesleki Yeterlik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN birer selamlama konuşması yaptılar. Son olarak söyleşiye ev sahipliği yapan BADER Genel Başkanı İbrahim TAŞKESTİ, program sonunda günün anısına Ankara Milletvekili Sn. Nevzat Ceylan’a Derneğin sembolü olan konuşmacının isminin yazılı olduğu bir “Kalem” takdim etti. 

                 Bürokrat Ankaralılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Taşkesti, kapanışta yaptığı konuşmasını; Başta engin tecrübelerini bizimle paylaşan sayın Vekilimiz Nevzat Ceylan’a, ve diğer STK Genel Başkanlarına, Bürokratlara, programa katılan tüm misafirlere teşriflerinden dolayı  teşekkür ediyor, bir sonra ki söyleşimizde buluşmak üzere şükranlarımı sunuyorum diye tamamladı. 
                                                                              31 Aralık 2016 BADER Haber-Musa ÜLGER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.