Avcılık Sezonu "Avcı ve Doğa Şenliği" ile Başladı

Avcılık Sezonu "Avcı ve Doğa Şenliği" ile Başladı

Çubuk'ta 2009-2010 av sezonunun başlaması nedeniyle ’’Avcı ve Doğa Şenliği’’ düzenlendi.

Çubuk Avcıları ve Doğayı Koruma Derneği tarafından 2009-2010 av sezonunun açılması nedeniyle ""Avcı ve Doğa Şenliği"" adı altında kutlama yapıldı. Tüfeklerini ve köpeklerini yanlarına alarak şenliğe katılan Çubuklu avcılar Aşağı Obruk Köyünde buluşarak tek kurşun ve trap atışı yaparak gün boyu eğlendiler. Yapılan yarışmalarda tek kurşun atışlarında İbrahim Kavasoğlu birinci olurken, trampta da Hakkı Reçber birini oldu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Çubuk Avcıları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sedat Geniş"in katıldığı şenlikte açılış konuşması yapan Başkan Özden, doğanın ve yaban hayatının korunmasının önemine işaret etti. Yaban hayatını tehdit eden avcı değil, yaban hayatını koruyan avılar olunması gerektiğini ifade eden Başkan Özden, avcıların dönem dönem eğitimden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Dernek Başkanı Sedat Geniş"de Çubuk"ta sabırsızlıkla sezonun açılmasını bekleyen avcılara av yasaklarına uyulması konusunda uyarı yaptı. Kaçak avcıların ihbar edilmesini de isteyen Geniş, kaçak avcıların doğayı tehdit ettiğini ifade etti. Dernek olarak sezon boyunca çeşitli etkinliklerde yapacaklarını söyleyen Geniş, ilçede bulunan tüm doğaseverleri aralarında görmek istediklerini belirtti. Kazasız belasız bir sezonun geçirilmesini dileyen Geniş, ""Yeni dostlukların doğması dileği ile hepimize rast gele"" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.