ATO Başkanı Baran, Başkent Yeme İçme Sektörü Siftaha Hazır

ATO Başkanı Baran, Başkent Yeme İçme Sektörü Siftaha Hazır

Baran, yazılı bir açıklama yaparak, 1 Mart tarihi itibariyle koronavirüsle mücadelede “yerinde karar” dönemine geçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemine geçileceğinin açıklanmasının tüm sektörlerin ümitle beklediği bir gelişme olduğunu belirterek, “Başkentimizin yeme içme sektörü HES kodu, yüzde 50 kapasite ve hijyen tedbirleriyle faaliyet göstermeye hazır” dedi.

 

Baran, yazılı bir açıklama yaparak, 1 Mart tarihi itibariyle koronavirüsle mücadelede “yerinde karar” dönemine geçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Ankara’da restoran, lokanta, kafe türü işletmelerin koronavirüse karşı sıkı tedbirler alarak faaliyete geçmeye hazır olduğunu bildiren Baran “Virüsle mücadele, hizmet sektörü altında yer alan işletmelerin bağışıklığını neredeyse yok etti. Lokanta, restoran, kafe türü işletmeleri olan üyelerimiz yaklaşık bir yıldır hem ekonomik hem de psikolojik olarak geriledi. Vaka oranına göre faaliyete başlama kararı adı gibi yerinde bir karar” dedi.

 

Baran, yerinde alınacak kararlara esas olan vaka sayılarının nüfusa oranı değerlendirildiğinde haritada Ankara’nın 100 binde 35,49 oranla diğer illere göre düşük seviyelerde kaldığını belirterek Baran, “Verilere göre Ankara’da yeme-içme sektörümüzün faaliyete geçmesini bekliyoruz. Üyelerimiz artık dayanmalarının son sınırındalar. HES kodu, yüzde 50 kapasite ve azami hijyen tedbiri ile müşterilerini ağırlamak, ekonomik faaliyetlerine başlamak istiyorlar” dedi. Baran, ATO olarak bu süreçte üyelerine ihtiyaç duydukları her türlü desteği de vereceklerini söyledi.

 

“İŞLETME YOĞUNLUĞU DA DİKKATE ALINSIN-

 

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine göre PCR testi oranlarının “yerinde karar” da dikkati alınmasının önemli bir kriter olduğunu kaydeden Baran, bunun yanı sıra illerdeki işletme ve nüfus kriterinin de dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti. Baran, “Nüfus başına düşen işletme sayısı da dikkate alınarak karar verilmesi, hem virüsle mücadele hem de illerin ekonomilerinin devamlılığı açısından önemli bir kriter olur” diye konuştu. Baran, Başkent’te yeme-içme sektörünün tüm koşulları yerine getirmiş bir şekilde faaliyetlerine başlayarak Türkiye’ye örnek teşkil edebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.