Ankara'nın tek kadın dolmuş şoförü' yolları ve yolculuğu renklendirdi

Ankara'nın tek kadın dolmuş şoförü' yolları ve yolculuğu renklendirdi

Çubuk'ta dolmuş şoförlüğü yapan 42 yaşındaki Satı Karaboğa, çalışma azmiyle örnek oluyor.

Çubuk'ta dolmuş şoförlüğü yapan 42 yaşındaki Satı Karaboğa, çalışma azmiyle örnek oluyor.

Çocuk yaşta başlayan araba sevdasını mesleğe dönüştüren bir çocuk annesi Karaboğa, 6 aydır Çubuk yollarında dolmuş şoförlüğü yapıyor. Ekmek parasını direksiyon sallayarak kazanmaya çalışan Karaboğa, hem çocuğunun eğitimiyle ilgileniyor hem de açıktan ikinci üniversitesini okuyor.

Dolmuşta çalışırken özellikle ilçedeki kadınlar tarafından takdir edildiğini anlatan Karaboğa, severek yaptığı işte çalışma azmiyle çevresindekilere örnek olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Karaboğa, en iyi yaptığı işin şoförlük olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Anadolu Üniversitesinin 2 yıllık halkla ilişkiler bölümünü bitirdim, şimdi de 4 yıllık kamu yönetimi bölümünü okuyorum. Güvenlik sertifikası başta olmak üzere birçok meslek alanında sertifikam da var ama uzun zaman işsiz kaldım. Ne yapabilirim diye düşünürken, aklıma dolmuş şoförlüğü geldi.

Şoförlüğü de çocuk yaştan bu tarafa çok seviyorum. Bir gün tesadüfen Çubuk Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bekir Taşlı'nın dolmuşuna bindim. Tanıştıktan sonra siz bayan şoför çalıştırmaz mısınız diye sordum, 'Durağa gel de konuşalım.' dedi. Durağa gittim ve konuşmamızdan bir ay sonra da beni çalışmak için davet etti."

"Beni en çok yoran sanayiye gitmek" 

İşinde kendisini en çok yoran unsurun araç arızası ve bakımlar nedeniyle sanayide geçen süre olduğunu dile getiren Karaboğa, "Kullandığım araç duraktaki araçlardan çok farklı bir araç. Biraz zahmetli ve ara sıra arıza yapıyor. Bu da beni çok yoruyor." diye konuştu.

Karaboğa, dolmuş kullanırken kendisini görenlerin çok şaşırdığını anlatarak, şunları söyledi: "Abla helal olsun. Kimsenin yapamadığı işi yapıyorsun.' gibi olumlu tepkiler alıyorum. Bu güzel iltifatlar da hoşuma gidiyor.

Para uzatırken 'beyefendi' diye hitap ediyorlar. Sonradan kafasını döndürüp de beni görünce 'Şoförümüz bayanmış, ne güzel Çubuk’a yeni bir yüz geldi.' diye çok güzel tepkiler alıyorum." dedi....

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.