Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye bastı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Proje Ankara İli, Çubuk ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Sünlü Mahallesi, Fatih MahGüldarpı Mahallesi ve Esenboğa Mahallesi sınırları içerisinde hayata geçecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı projesi, Keçiören Kuyubaşı – Esenboğa Havalimanı – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattının devamı olarak projelendirildi.

Yaklaşık 16,9 kilometre olarak planlanan proje Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İstasyonundan başlayarak, Çubuk ilçe merkezinde planlanan istasyonda son bulacak.

Kuyubaşı – Esenboğa - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hattı ve devamında Çubuk yönüne ilerleyecek bu hat bu yöndeki yolculuk sürelerini de kısaltarak konforu artıracak. Hattın komple tamamlanmasıyla bölgenin şehir merkeziyle bir bütün halinde olmasına olanak sağlanacak.  Çubuk Esenboğa Havalimanına en yakın ve en büyük yerleşim merkezi olup ilçede Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olmak üzere 2 adet üniversite yerleşkesi bulunuyor.

Proje kapsamında yapılan tüm değerlendirmeler sonucunda; güzergahın tamamının karayollarının ortasından refüj olarak bırakılan kesimden geçecek şekilde, 16,9 kilometre hemzemin tek hat tramvay olması planlandı.

Güzergah üzerinde projesi tamamlanan Yıldırım Beyazık Üniversitesi İstasyonu, Metro İstasyonu, DHMİ İstasyonu, Gürdarpı İstasyonu, Sünlü İstasyonu, Sanayi İstasyonu, Hastane İstasyonu, Çubuk İstasyonu olmak üzere 7 istasyon bulunuyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı'nın tüm inşaat aşamasının 2 yıl sürmesi planlanmakta olup, inşaat işleri kapsamında yapılacak olan kazı ve dolgu işlerinin ise 1 yılda tamamlanması
planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum