Ankara hackerlerin en gözde ikinci kenti

Ankara hackerlerin en gözde ikinci kenti

Hacker'lar, saldırılarda izlerinin bulunmaması için, dünyanın bir başka ucundaki internet kullanıcılarının üzerinden eylemlerini gerçekleştiriyor. Ankara listede ikinci sırada...

İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda Türkiye, zararlı aktiviteler açısından ilk sıralarda yer aldı. Bu sonuç, Türkiye'de internet ve bilgisayarın daha çok zarar vermek için kullanıldığı sonucunu çıkardığı gibi, sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılan bilgisayarların zararlı eylemlerde kullanıldığı anlamına da geliyor.

Sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılmış (Bot-enfekte olmuş) bilgisayarlar açısından bakıldığında Türkiye, dünya sıralamasında 13., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde 9. sırada bulunurken; Ankara, dünya sıralamasında 2. sırada yer alarak mevcut saldırı yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Ankara'nın, Türkiye'nin başkenti olması, kamu kurumlarındaki bilgisayarların güvenliği açısından da oldukça düşündürücü.

Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi sıralamasında ise 1. sırada yer alan Ankara'yı, yine MEA Bölgesi sıralamasında İstanbul 5., İzmir 6., Adana ise 8. sıradan takip ediyor. Olta saldırılar (Phishing) aktivitelerine maruz kalan Web siteleri açısından bakıldığında ise Türkiye, dünya sıralamasında 32. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'nde ise 20. sırada bulunuyor, Almanya ise bu sıralamada en üst sırada yer alıyor.

İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda 'spam' (istenmeyen ileti) istatistikleri açısından bakıldığında dünya sıralamasında 14. sırada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde ise 8. sırada bulunurken, Türkiye'nin tüm e-postalara göre 'spam' yüzdesi ise yüzde 76'ları buluyor. Dünya genelinde tanıtım ve propaganda amaçlı istenmeyen e-postaların yüzde 2'si Türkiye'den gönderiliyor.

Tehlikeli aktiviteler açısından gözlemlendiğinde Türkiye Orta Doğu sıralamasında 1. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'ne göre yapılan sıralamada Polonya'nın hemen ardından gelerek 10. sırada, dünya sıralamasında ise 13. sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.