Alt Yapı Miladı 2010 Yılı Olacak

Alt Yapı Miladı 2010 Yılı Olacak

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede bulunan basın mensupları ile yaptığı basın toplantısında, seçimlerden bu güne ilçede yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi ve kendisine sorulan soruları cevapladı.

Yerel Basınla kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"İlçenin sorunlarının  tespitini yaptıklarını ayrıca bu sorunlara yönelik çözüm yollarını da bildiklerini vurgulayan Başkan Özden, ilçenin ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanında ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

-BAŞKAN ÖZDEN"DEN MELİH GÖKÇEK"E VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

                Ankara ve Çubuk arasında yapılan yol çalışması hakkında bilgi veren Başkan Özden, yapılan yolun on yıl boyunca Çubuk Belediyesinin tüm imkanları kullanılsa bile belediyenin yapmasının mümkün olamayacağını belirterek,"" Ben burada sizler aracılığı ile Sayın Melih Başkanıma ve çalışma arkadaşlarına ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum. İlçemizin her alanda ilerlemesi bu yol ile gerçekleşecek. Yapılan yolu biz belediye olarak yapmaya kalksak on yıl boyunca tüm imkanları seferber etsek bile  bu çalışmayı yapamazdık"" dedi

                Bir gazetecinin yol yapımının neden uzadığı hakkındaki soruya Başkan Özden, hava muhalefeti nedeniyle yolun uzadığının altını çizerken, bu hava şartlarına rağmen tüm personelin gece gündüz çalıştığını kaydetti. Başkan Özden, ayrıca yolun tüm altyapısının da yapıldığını bu da yapılan işin süresini uzattığını sözlerine ekledi.      

-YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

                Şeyh Şamil Bulvarı ile Şabanözü Kavşağı arasında yol yapım çalışmasının sürdüğünü kaydeden Başkan Özden,""Bu yolun yapımı ile ilçe merkezine Şabanözü, Orta ve Çankırı"dan vatandaşların girişleri kolaylaşacak ve merkezde ticaret daha da canlanacaktır. Bizim amacımız merkezde bulunan esnafımıza ticari canlılık kazandırmaktır. Esnafımız ne kadar çok para kazanırsa bizde bundan memnun oluruz"" Diğer yollarda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Özden, Akkuzulu, Sünnü, Gökçedere mahallelerinde bulunan bulvarlarda yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

-ÇUBUK"UN ALT YAPI MİLADI 2010 YILI OLACAK 

                İlçenin büyük bir alt yapı sorununun olduğunu söyleyen Başkan Özden, ""2010 yılında ASKİ tarafından pissu, yağmur suyu ve içme suyu olmak üzere merkezde tüm alt yapı yeniden yapılandırılacak. Doğalgazın yaygınlaştırılmasına devam edilecek. Elektrik ve telefonun yer altına alınması çalışmaları devam edecek. Yani 2010 yılında hizmetlerin tamamına yakını alt yapıda yoğunlaşacak. Alt yapı yapılmadan üst yapıyı yapmayacağız"" şeklinde ifade etti.

-GİDERLERİ DİSİPLİNE EDİYORUZ

                Belediye de öncelikle giderleri disipline etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Özden, bunun içinde başta personel giderleri olmak üzere bir çok gider kalemini minimize etmeye başladıklarını söyledi.  Temizlik İşlerinde yapılan özelleştirmeyi de bu amaçla yaptıklarını kaydeden Başkan Özden, bazı faaliyetlerin hizmet alımı ile yapmak istediklerini vurguladı. Ellerindeki mevcut personelinde hizmet içi eğitim, Beltek kursları ve İSO çalışmaları ile eğitimden geçirerek daha çok verimli hale getireceklerini ifade eden Başkan Özden, belediyeye kurumsal bir yapı kazandıracaklarının altını çizdi. Başkan Özden,""Belediyede çalışanlarının proje üreten, hedef ve planını çıkaran, uygulayan kişiler olmasını istiyorum. Benim niyetim üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil"" dedi

-ÜNİVERSİTE HERKESİN BEKLENTİSİ

İlçede herkesin beklentisinin üniversite kurulması olduğunu vurgulayan Başkan Özden, bunun içinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarının, İç İşleri Bakanı Beşir Atalay"ın, Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan"ın kendilerine destek olduğunu ve diğer ilgilileri de ziyaret ederek bu konuda bilgilendirdiklerini söyledi. Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"e de bu konuda bilgi verdiğini kaydeden Başkan Özden, ilçeye üniversite kurulması konusunda kendilerinin her türlü desteği vereceği sözünü verdiğini ifade etti.

-HANIMLAR LOKALİ YAPILACAK

                İlçeye hanımlara yönelik çeşitli faaliyetlerin yapılabileceği bir hanımlar lokali yapılacağı müjdesini de veren Başkan Özden, diğer hizmetlerle birlikte sosyal ve kültürel projelerde ağırlık vereceklerini söyledi.  Başkan Özden, bu konuda proje çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

-MESAİ MERHUMU OLMADAN ÇALIŞIYORUZ

Panikleyerek hiçbir zaman hareket etmediğini söyleyen Başkan Özden, belediyeyi her konuda saygın bir kurum yapmayı istediklerini ve bu konuda mesai merhumu olmadan çalıştıkları ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum