Allah Temizlenenleri Sever

 

 

İnsan temiz fıtrata sahiptir. Şerefli ve asil bir yaratılışı vardır. Günahsız olarak doğar. Daha sonra yetiştiği aile çevresi ve toplum, selim fıtrata aykırı eğitimle, akla ve bilime uymayan birtakım hurafelerle onun temiz fıtratını bozar. Onu Yaratıcısının koyduğu kural ve düzenden uzaklaştırır.

 

Sevgili Peygamberimiz: “Her doğan çocuk İslam fıtratı üzere( temiz ve günahsız olarak) doğar. Onu annesi-babası (verdiği eğitim yoluyla)  Hırıstiyan,Yahudi ve Mecusi (ateist putperest vb.) yapar.” buyurmuştur.

 

Yaratıcısını unutan ve O"nun koyduğu ilahi mutluluk düzenine yabancılaşan bu insan artık kendi kafasından, kendi heva ve hevesinden birtakım putlar icad ederek onlara kulluk yapmaya başlar. İslam dışı birtakım örf ve adetleri, giyim-kuşamı v e hayat tarzını benimser. Bir müslümana yakışmayan bu tür özentilerle Allah korusun benzemeye çalıştığı o toplumdan oluverir. Halbuki Peygamberimiz :”Kim bir kavme benzerse onlardan olur.” diye Müslümanları uyarmıştır.

 

İnsan hayatı boyunca, çeşitli etkilerle, selim fıtratına uzaklaşarak günahlara dalabilir. Sahip olduğu manevi yücelikleri kaybedebilir.Allah"tan başka her şeyin fani olduğunu ve yalnız Allah"ın ve O"nun koyduğu düzenin baki olduğunu Şeytan ona unutturabilir.

 Bu bakımdan insanın zaman zaman kendisini hesaba çekerek ne olduğunu ve ne olacağını düşünmesi gerekir. Eğer insan Allah"ın şerefli ve mükerrem bir kulu olduğunu düşünerek günahlarına tövbe ederse, O"nun geniş olan rahmet kapısından içeri girer ve kurtulur.

 

“Allah tevbe edenleri ve temizlenenleri sever” (Bakara 222)  ilahi hitabı, içinde bulunduğumuz Şaban ayında ve bu ayın 15. gecesi olan Berat gecesinde bize maddi-manevi kirlerden arınma müjdesi veriyor.

 

Bu müjdeyi hak etmek için Allah"ın nazargahı olan kalbimizi her türlü kötü ve bozuk inanç ve düşüncelerden arındırarak Allah"a iman ve tevekkülümüzü kuvvetlendirelim. Kalbe açılan kanallar olan bütün organlarımızı Allah"ın haram kıldığı münker amellerden koruyalım: Dilimizi yalan, gıybet ve dedikodudan, gözümüzü haram bakışlardan, kulağımızı gayrimeşru söz, müzik vb. den koruyalım.

Rahmet ve gufran ayı olan Ramazan"ı bu ayda tutacağımız sevabı çok oruçlarla karşılayalım.

 

Berat Kandili günahlarımızın affına ve İslam aleminin uyanışına vesile olsun.

 

Bu yazı toplam 1522 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar