@SADIK TÜRKMEN</p> ~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

@SADIK TÜRKMEN

~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

Akıl, Ruh ve Beden İbadetleri

01-kuranin-golgesinde-001.jpg

Akıl, Ruh ve Beden İbadetleri

@SadikTurkmen
~ “Her gün geceden, gecenin bir vaktinde düşünme ibadeti ile içsel, zihinsel arınmaya; iyileşmeye ve güzelleşmeye zaman ayırmak?!” (Korunma)

@SadikTurkmen
1.1~ İnsanın neden ibadete ihtiyacı vardır?! İbadet eylemi adeta yeme içme gibi zorunlu ihtiyaçtır, diyebilirim. Akıl, Ruh ve Beden İbadeti!

@SadikTurkmen
1.2~ Aklın ve Zihnin ibadeti düşünmedir. Sürekli sorular sormak, sorulara cevaplar bulmak ve çözümler üretmek; insanlığa faydalı olmaktır?!

@SadikTurkmen
1.3~ Ruhun ve Bedenin ibadeti?! Ruh sevdiğimiz şeylerle meşgul olmaktan huzur bulur. İnsan bedeni neyle teskin olur, yatışır: Sevdiğiyle…

@SadikTurkmen
1.4~ Allah Rasulü Hz. Muhammed (sav): NAMAZ GÖZÜMÜN NURU, demiştir! Namaz ibadetinde Allah’ı zikir/anma/hatırlayış vardır!

@SadikTurkmen
1.5~ İyi bilin kalpler ancak Allah’ı gereği gibi anmakla ve O’nun öğrettiği, yol gösterdiği ibadet biçimiyle huzur bulur! (Korunma)

@SadikTurkmen
1.6~ Bedenin de ibadete ihtiyacı vardır! Aklın, Ruhun ve Bedenin ihtiyacı, meşru bir şekilde karşılanmazsa dengeler bozulur! (Korunmasızlık)

@SadikTurkmen
1.7~ Allah; insanın her anlamda azgınlaşmaya meyilli olduğunu hatırlatır! Alak Suresi ilk 5 ayetinde buna özellikle vurgu yapar.

@SadikTurkmen
1.8~ İşte Allah bu yüzden yine Kur’an’ında, İNSANIN KORUNMASINI DA AÇIKLAMIŞTIR; okuyup, anlayıp; anladıklarımızı da yaşayarak korunalım!

 

Bu durumda özellikle bedensel ibadetler çok önemlidir?!

Bilindiği üzere günümüzde erkek olsun, kız olsun bekar gençlerimizin veya yetişkin bekarlarımızın cinsel konularda (evlendirilerek, yani meşru yollarla ihtiyaçları karşılanamadığı için) problemler yaşadıklarını biliyoruz.

Bu anlamda Allah Rasulü Hz. Muhammed (sav)’in çok önemli tavsiyeleri vardır!

Örneğin: Oruç ibadetine yönelmeleri ile ilgili tavsiyesi herkesin malumudur.

Namaz aynı şekilde.

Çünkü Allah’ın bu konuda ayeti vardır:

“Namaz, her türlü fahşadan/aşırılıktan insanı alıkoyar” şeklinde geçer.

Buradan şunu çok açık bir şekilde çıkarmamız mümkündür: Namaz; ruhsal ve bedensel ihtiyaçlarımızı tatmin edici en güzel ibadetlerdendir. İnsanı ruhunu ve bedenini sakinleştirir. Ruh ve bedenin azgınlaşmasına gem vurur.

Bunu yaşayanlar bilir; Namazın bir kişide oluşturduğu faydaları, bu faydaları yaşayıp gören insanlara sorun ve öğrenin ey gençler?!

Bir de her gün anladığınız anlamda Kur’an Meali okumak çok faydalıdır; aklımızı, ruhumuzu ve bedenimizi dış etkenlere karşı korumada çok etkilidir: Yaşadım, yaşıyorum ve biliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.
SADIK TÜRKMEN

 

 

Bu yazı toplam 524 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.