Adını ağaçların gölgesinden alan göl

Adını ağaçların gölgesinden alan göl

Çubuk İlçesi sınırlarında yer alan ve birçok Çubuklunun bile hala gidip görmediği küçük krater gölü, dört mevsim farklı güzellikler barındırıyor.

Çubuk İlçesi sınırlarında yer alan bu gölde fotoğraf meraklıları pek çok güzel kare yakalayabilir. Karagöl'de balık tutabilir, mangal keyfi yapabilir, göl manzaralı odalarda konaklayabilirsiniz.

Karagöl, Çubuk'a 29 kilometre mesafede bir krater gölü. Çubuk İlçesi sınırları içinde, Kavak Dağı ile Yıldırım Dağı eteğinde. 22 hektarlık küçük bir alanı kaplasa da, bu alanda mor çiğdeme bile rastlayabileceğiniz 45 çeşit bitki türü barındırıyor.



Karagöl Mesire alanına giriş için araç başına ücret alınıyor. Otomobil 6, minibüs 12, otobüs ise 33 YTL. Ziyaretçileri, mesire alanını ve göldeki tek restoranı işleten, bakımını yapan Durali Balcı karşılıyor. Karagöl'ün sekiz kilometre yakınındaki Yıldırımevci Köyü'nden olan Balcı, oğulları, gelinleri ve torunları ile birlikte 12 yılını buraya vermiş. Ziyaretçilerin pek çoğu 64 yaşındaki Durali Amca ile sohbet etmeden geri dönmüyor evine.


Sabah kahvaltısını Durali Amca'nın evinden getirdiği köy yapımı tereyağ, bal, yumurta, çökelek, turşu ve bazlama ile yapabilirsiniz. Öğle yemeğinde ise et çeşitleri ve kiremitte canlı alabalık keyfi sunuluyor. Yemeklerin fiyatı 8 YTL civarında. Sıcak havalarda kullanılan göl manzaralı bir balkonu var mekanın. Soğuk günlerde ise ahşap ağırlıklı salaş iç mekanda yemek yeniyor. Restoranın tam ortasında bir odun sobası duruyor. Durali Amca sobanın üzerinde bazlamaları ısıtıp, kestane de pişiriyor konuklarına.

Karagöl doğa güzelliğiyle dört mevsim eşsiz bir manzara sunuyor. Baktığınız her köye tuval hissi veriyor. Kışın bembeyaz, bahar aylarında yeşil ve sarının her tonunu bulmak mümkün. Bu nedenle fotoğraf sanatçılarının ve dağcıların da uğrak yerlerinden birisi.

Göle adını üzerine yansıyan ağaçların gölgesi veriyor. Derinliği yer yer 80 metreyi buluyor. Çevresinde buz mağaraları var. Gölün donduğu  günlerde, üzerinde mangal yapma imkanı bile oluyor. Göl, olta balıkçılığı yapmaya elverişli. 15 - 20 kiloluk sazanlar tutulduğu oluyor.


Göl kenarındaki ormanın içinde kaynak sularına rastlayacaksınız. Bu sular çıkış noktasında oldukça soğuk. Hatta kayaların aralarından çıkan suyun son derece soğuk olmasından dolayı yaz aylarında dahi donduğu görülüyor.  Tepelerde yazın bile kara rastlanıyor.

FUTBOL SAHASI BASKET POTALARI

Gölün çevresinde 200 piknik masası bulunuyor. Masaların hepsi göle sıfır durumda. Mangal keyfinin yanı sıra, gölün 1.5 kilometrelik çevresi doğa yürüşü yapmak için de oldukça ideal. Balcı Ailesi, futbol sahası, basketbol potaları, voleybol filesi koyarak spor yapmak isteyenleri de düşünmüş. Çocukların eğlenebilmesi için kaydıraklar ve tahterevalliler de bulunuyor.

Her iki tarafı yamaçlarla çevrili, etrafı çam ve dağ kavağı ile kaplı olan Karagöl için doğal terapi alanı denebilir. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, kafasını dinlemek isteyenler için ideal. 24 saat bölgede bulunan jandarma sayesinde güvenlik sorunu yaşanmıyor. Siyaset ve diplomasi dünyasından pek çok isim de haftasonu kaçamağı için Karagöl'ü tercih ediyor.

Durali Balcı, Karagöl'e gelerek konaklamak isteyenler için altı kişilik aileyi ağırlayabilecek büyüklükte bir kulübe yapmış. Göl manzarasını yüksekten görüyor. Sıcak suyu, mutfağı ve buzdolabı var. Gecelik fiyatı 50 YTL. Restoran ve kalacak yer rezervasyonu yapmak için 833 23 93 numaralı telefonu aramak gerekiyor.

NASIL GİDİLİR

Çubuk ayrımından sola dönerek Karagöl rotasına giriyorsunuz. Karagöl'e ulaşmak için toplu taşıma aracı bulunmuyor. Ancak özel aracınızla gidebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum