29 YTL öde sınırsız görüntülü konuş

29 YTL öde sınırsız görüntülü konuş

Argela tarafından geliştirilen Türk Telekom'un görüntülü telefon hizmeti ayda yaklaşık 30 milyona sınırsız konuşma ile sunulacak..

Argela tarafından geliştirilen Türk Telekom'un görüntülü telefon hizmeti ayda yaklaşık 30 milyona sınırsız konuşma ile sunulacak..

Daha önce ilk kez Paul Doany ve Cem Yılmaz'ın evinden yaptığı konuşma ile tanıtılan görüntülü konuşma servisi Telekomünikasyon Kurumu'nun tarifeleri onaylanmasından sonra devreye girecek. Yaklaşık 30 YTL aylık sabit ücretle sınırsız görüntülü konuşma yapılabiliyor. Tıpkı bilgisayarda MSN veya Skype kullanmak gibi... Bilgisayara ve karmaşık yazılımlara gerek kalmadan telefon numarasını girmek yeterli oluyor. Telefon aylık sabit ücret ödeyen herkese ücretsiz olarak sunulacak. Tüketiciler isterlerse hizmeti teknoloji mağazalarından aldıkları telefonlarla da yapabilecek. Eğer telefon Türk Telekom'dan ücretsiz alınırsa sözleşme yapmak gerekecek. Aslında projenin arkasında Argela'nın patentli teknolojisi tek numaradan dünyanın her yerinden konuşma veya mesajlara ulaşma çözümü "İletişim Köprüsü" (Convergence Gateway) bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Türk Telekom tarafından satın alınan Argela, geliştirdiği çözümleri dünyadaki diğer Telekom operatörlerine pazarlıyor.

PATENTLİ TEKNOLOJİ
Peki görüntülü telefon nasıl kullanılıyor? Aslında görüntülü telefon bir internet hizmeti olarak sunuluyor. MSN veya Skype'den bir farkı yok. Bu tür bilgisayar gerektiren kurulum için uğraşmak gerektiren uygulama yerine basit görüntü telefon çözümü kullanılıyor. Arama normal telefon araması gibi yapılıyor. Öncelikle evde ADSL bağlantısı olması gerekiyor. Daha sonra telefonun bir ucunu ADSL hattına bağlamak yeterli oluyor.

Konuştuğunuz kişinin fotoğrafını çekebiliyorsunuz

* TÜRK Telekom'un Videofon servisini kullanırken görüntülü telefon konuşması dışında karşıdaki kişinin fotoğrafı çekilebiliyor.

* ELEKTRONİK posta gönderilebiliyor ve internette herhangi bir arama yapılabiliyor.

* SIM kart kopyalayıcı özelliği ile cep telefonunuzdaki tüm kayıtları telefonda kullanabiliyorsunuz ve kayıtların yedeğini de almış oluyorsunuz.

* İSTENİLDİĞİ an karşınızdaki kişiye görüntünüzün ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.

İki tarafta da aynı telefon olmalı

TÜRK Telekom'un görüntülü konuşma servisi Videofon'u kullanmak için her iki tarafta da görüntülü telefon olması gerekiyor. İnternet hızının en az 1024/256 KBit/s olması gerekiyor. Şu anda zaten bu hız TTNet tarafından sunulan düşük hız. E-posta göndermek ve internette gezinmek de mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.