20 İlçe'de İzcilik Tanıtım Semineri Gerçekleştirildi

20 İlçe'de İzcilik Tanıtım Semineri Gerçekleştirildi

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından 25 Mart'ta Gölbaşı'nda başlatılan "İzciliği Tanıtım Seminerleri" Şereflikoçhisar'da tamamlandı.

İl İzci Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre seminerler; Altındağ, Çankaya, Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Gölbaşı, Sincan, Etimesgut, Pursaklar, Bala, Haymana, Kazan, Kızılcahamam, Polatlı, Elmadağ, Çubuk, Kalecik, Nallıhan, Beypazarı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde çalışan idareci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Acil Afet Eğitimi'nin de verildiği seminerlerde İl İzci Kurulu üyeleri, il önderleri ve gönüllü il eğitimci izci liderleri görev yaptı.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen Ankara İl İzci Kurulu Başkanı Duran Yurdungüzeli, izciliğin, çocuk ve gençlerin yurduna, milletine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler olarak yetişmeleri için fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal ve karakter bakımından eğitilmelerine yardımcı olunarak yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yararlı bireyler olmalarına katkı sağlamak olduğunu bildirdi.

Seminerlerde, okul idarecilerine ve öğretmenlere izciliği tanıtmanın ve izciliğin birey eğitimindeki yeri ile öneminin anlatılmasının amaçlandığını anlatan Yurdungüzeli, "Türkiye'de ilk defa yapılan" seminerlerle yaklaşık bin 600 öğretmen ve idareciye ulaştıklarını belirtti.

Yurdungüzeli, seminerlerde izciliğin tanımı, amacı, hedefleri, metodu ve türesi anlatılarak, izciliğin çocuk ve gençlerin eğitimindeki olumlu etkileri üzerinde durulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Katılımcılardan isteğimiz ise 'Çocuk ve gençlerin yarınlarında kullanabilecekleri bir söz veya bir davranış kazandırabilmeniz için 'Gelin, ya izci lideri, ya da gönül elçimiz olun' oldu. Biz izcilerin diğer bir görevi de topluma hizmettir. Bu felsefeyle kurulmuş olan Arama Kurtarma İzci Birliği (AKİB) eğitimlerini sürekli olarak tazelemekte ve afetlere kendisini sürekli hazır tutmaktadır. Bunun yanı sıra afetlere hazırlık, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda toplumu bilinçlendirmeyi de kendimize görev edindik. İl İzci Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma İzci Birliği sorumlusu Kadir Demiryürek ve Temel Afet Bilinci Eğitimi Ankara Formatörü Zeynep Sarıkavak da seminerde katılımcıları temel afet bilinci ve afet eğitimi konusunda bilgilendirdi. "

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.