1 depo benzinle bir yıl!

1 depo benzinle bir yıl!

Hibrid otomobiller yakıt tasarrufunda çığır açıyor.


Otomotiv dünyasının yeni yıldızı olarak nitelendirilen hibrid otomobiller hem ekonomik tasarruf, hem de enerji tasarrufu konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Son birkaç yıl içinde büyük motor üreticilerinin hibrid araçları model gamları içinde almaları bunun bir göstergesi.

78. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı bu yıl yeni modellerin yanı sıra çevre dostu otomobilleriyle ön plana çıktı. Fuara katılan 'Fisker' adlı ABD'li bir otomobil üreticisinin CEO'su Henrik Fisker, ürettikleri 'benzinli - hibrid' motorlu otomobilin 1 depoyla bir yıl gidebileceğini iddia etti.

Basın mensuplarına yeni çevreci araçlarını tanıtan firmanın yöneticisi, araç sahibinin günde ortalama 95 kilometre yapması ve aracın her gece 'şarj' edilmesi halinde otomobilin 1 depoyla 1 yıl gidebileceğini söyledi.

Fisker sözlerine şöyle devam etti:

"Geliştirdiğimiz yeni araç hem benzinle, hem de lityum pille çalışıyor. 75'nci kilometreden sonra araç otomotik olarak benzini kesip pilli moda geçiyor. Benzinle gidilen mesafede de lityum pil kendi kendine şarj olmuş oluyor".

'Q -Drive' adı verilen bu sistem 'Qunatum teorisi'nden geliyor. Fisker, temel mantığın ABD ordusunun kullandığı 'Delta Force'a dayandığını söyledi. Bu sistemin iki ana özelliği var; motorun sessiz çalışması ve minimum enerji harcaması.

Henrik Fisker, 2009'da piyasaya sürülmesi planlanan araçtan ilk etapta 15 bin adet üretileceğini söyledi. Aracın ABD'deki ortalama satış fiyatı ise ortalama 100 bin dolar (yaklaşık 120 bin YTL) olacak.

...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.