06 Emekliler Derneği Mevlit Okuttu

06 Emekliler Derneği Mevlit Okuttu

Peygamber Efendimizin doğum günü Çubuk'ta 06 Emekliler Derneğinde okunan Mevlid-i Şerif'le kutlandı.

Hazreti Muhammed'in Rebiul Evvel ayında dünyaya gelişi, 06 Emekliler Derneğinde okunan Mevlid-i Şerifle kutlandı. Okunan Mevlid-i Şerife emekli imamlar, emekli vaazlar ve dernek üyeleri katıldılar. 06 Emekliler Derneği Başkanı Çelebi İbişoğlu, ""Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum haftası tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlanmaktadır. 06 Emekliler Derneği olarak bizler de üyelerimiz ile birlikte bu haftada bir dizi etkinlik düzenledik. Pazar günü yaptığımız etkinlikte kandil simidi dağıtımı yaptık. Bu günde üyelerimizden din görevlisi olarak emekli olmuş hocalarımız bir araya toplanarak Kuranı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuyarak, başta Hazreti Muhammed'in ruhuna olmak üzere, Şehitlerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk"e, İlim ve bilim adamlarımıza, bizlere bu dernek binasını tahsis eden Abidin Yılmaz"a ve tüm Müslümanların ruhların hediye ettik"" dedi.




İbişoğlu, Hazreti Muhammed'in 1438. doğum günü münasebetiyle düzenledikleri Mevlid-i Şerif'e, bütün emeklileri davet etmek istediklerini ancak yerlerinin yeterli olmadığı için sadece emekli din görevlilerinin katıldığını vurguladı. İlçe yöneticilerinden kendilerine daha büyük yer tahsisi istediklerini belirten İbişoğlu, bu konuda kendilerine yardımcı olunursa emeklilere yönelik daha değişik faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi.



Yapılan diğer konuşmalarda da, Hazreti Muhammed'in bütün cihana peygamber olarak gönderildiği, bildirdiklerinin uygulanması halinde dünyaya barış geleceği vurgulandı. Okunan Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim'in ardından davetlilere yemek ve ıhlamur ikramı yapıldı. Mevlide katılanlar daha sonra Hazreti Muhammed'in hayatı hakkında sohbetler ettiler.




H.Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.