KÖSRELİK KÖYÜ TAŞOCAĞINA HAYIR DEDİ

KÖSRELİK KÖYÜ TAŞOCAĞINA HAYIR DEDİ

Çubuk Kösrelik Köyü’nün su kaynaklarının yakınına özel bir firma tarafından kurulmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler taş ocağının açılacağı alanda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Çubuk Kösrelik Köyü’nün su kaynaklarının yakınına özel bir firma tarafından kurulmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler taş ocağının açılacağı alanda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Çubuk’a bağlı orman köyü olan Kösrelik Köyü sınırları içinde bir firma tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı, köylüler eylem düzenledi.

Köylülerin eylemine, Kösrelik Köyü Muhtarı İskender Bektaş ve köylüler katıldı. Jandarma ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Köy Muhtarı Bektaş, köylerinin su ihtiyacının karşılandığı ve içme suyu deposunun yakınına taş ocağı kurulmasını istemediklerini belirtti.

Taş ocağının, geçiminin tamamını hayvancılıkla sağlayan köyün su kaynaklarını kurutacağı gibi doğal yapısını ve yollarını da bozacağını vurgulayan Bektaş,  şirkete ÇED raporunun çevre etki değerleri ölçülmeden verildiğini iddia etti.

Taş ocağı açılmasında ısrar ederlerse farklı eylemlerde yapacaklarını vurgulayan Bektaş, "Köyümüzün hemen yanı başında ormanlık alanda, su kaynaklarımızın da içinde bulunduğu taş ocağının yeri uygun değildir.  Taş ocağı, hem doğal yapıya hem de doğal güzelliğe zarar verecek. Şimdiden çam ve meşe ağaçları keserek ormana zarar verildi. Bu güzelliklerin bozulacağını düşündüğümüz için de köyümüzün sınırları içinde, taş, kum ve çakıl ocağı istemiyoruz. Yasal yollardan da bu duruma karşı mücadele başlatacağız. Eğer taş ocağının kurulmasında ısrar ederlerse de daha farklı eylemlerimiz olacak" diye konuştu.

Köylerinin bulunduğu bölgenin ilçenin en önemli orman yerlerinin başında olduğunu kaydeden Bektaş, yaklaşık 200 yılda meydana gelen tabiatın taş ocağı nedeniyle yok olacağını savundu.

Köy sakinlerinden Mehmet Lökoğlu ise, "Bu taş ocağında patlatılan dinamitler evlerimize hasar verecek, doğal ortamlar zarar görecek ve huzurumuz kaçacak. Ayrıca hayvancılığımız yok olmaya yüz tutacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum