Hacılar – Avcıova Yolu Yeniden Yapılıyor

Hacılar – Avcıova Yolu Yeniden Yapılıyor

Çubuk ile Çankırı’nın Orta ilçelerini birleştirecek tarihi yolun, Çubuk kısmındaki yol yapım çalışmaları başladı.

Eski Çankırı yolu olarak kullanılan ve ‘Karapazar Yolu’ ismiyle bilinen Çubuk – Orta yolunun Çubuk sınırları içerindeki bölümünde yol yapım çalışmaları başladı. Hacılar – Avcıova Yolu’nun yeniden yapıldığı çalışma ile Çubuk- Avcıova yaklaşık 3 kilometre kısalırken, 68 kilometrelik Çubuk –Orta Yolu’nun ise 50 kilometreye düşeceği belirtildi.      

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışma tüm hızıyla sürüyor.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, Orta Kaymakamı Mehmet İlidi, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş ve Avcıova Mahallesi Muhtarı İsmail Kılıç ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde incelediler.

Halk arasında ' Karapazar Yolu’  olarak adlandırılan ve bölgenin zorlu coğrafi şartlarından dolayı eski yolun özellikle kış aylarında kullanılamadığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, yolun yapılmasıyla iki ilçe ve bazı iller arasında ulaşımın çok rahat ve kolay olacağını belirterek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

-Yolun tamamı tamamlandığında Çubuk’u Batı Karadeniz’e bağlayacak

Yolun tamamlanmasıyla Çubuk’un Batı Karadeniz’e çok rahat bir şekilde bağlanacağını vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yolun bölgenin ticaret ve turizminin gelişmesinde önemli rol oynayacağını işaret ederek, şunları söyledi:

’’Avcıova ile Hacılar Mahalleleri arasında açılan bu yeni yol sayesinde bu iki mahallenin ilçeyle bağlantısı yaklaşık 3 kilometre daha kısalıyor. Birde virajlardan ve yükseklikten kurtuluyor. Eski yoldan özellikle kışın geçilmiyordu. Böyle bir yolun yapılmasında öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e, Fen İşleri Daire Başkanımız Sayın Vedat Üçpınar’a ve Zabıta Daire Başkanımız Sayın Abdurrahman Karabudak’a çok teşekkür ediyoruz. Yapılan bu yol devamında da Çankırı’ya bağlı Özlüce ve Orta İlçelerine kadar devam edecektir. Allah nasip ederse gelecek dönemde bu yol Çubuk’un Batı Karadeniz’e ve İstanbul NATO Yollarına açılacak bir penceresi olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.’’

Konuşmaların ardından çalışmaların devam ettiği yolda inceleme yapıldı.

-Avcıova Çubuk’a yakınlaşacak

Yolun yapımın en çok kendilerini sevindirdiğini ifade eden Avcıova Mahallesi Muhtarı İsmail Kılıç,’’Biz yolun tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz. Çubuk ve dolayısı ile Ankara merkez bize daha yakın olacak. Mahallemizde ekonomi daha da çok canlanacak’’ diye konuştu.

Avcıova Mahallesi Muhtarı İsmail Kılıç ve mahalleliler yol yapımında çalışma personele ziyafet verdi.

hacilar-avciova-yolu-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.