ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK...

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü’nde Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla andık...

Şuayip YAMAN

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını ve geleceğimizi kurtarmak için her şeyimizi ortaya koyarak mücadele ettiğimiz büyük bir zaferdir. 

Milletimizin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağının göstergesi olan, ulusal tarihimizde ve dünya tarihinde niteliği ve sonuçları açısından çok öneme sahip, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümünü kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. 

Birlik ve beraberlik içinde Milletçe kenetlenmenin açık bir sembolü olan Çanakkale Zaferi, ecdadımızın iman ve azminin bir ifadesidir. Bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yaptığı fedakârlık hiçbir zaman unutulmayacaktır.

İLÇEMİZDEKİ ETKİNLİKLER...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yılı Kutlama Programı için ilçemizdeki ilk tören Atatürk Parkı’nda gerçekleşti.

 

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ve İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından çelenk sunuldu.

 

Atatürk Parkı’ndaki tören, Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

İlçemiz Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yılı Kutlama Programı, 18 Mart Pazartesi günü Çubuk Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Organizasyona; İlçemiz Kaymakamı Âdem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Nevzat Gökdaş, İlçe Emniyet Müdürü Recai Akbay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçe de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit yakınları ve Gazilerimiz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

ETKİNLİKLER...

 

  • Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri öğretmeni Havva Özenç Berktaş’ın sunuculuğunu yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
  •  Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Kaya tarafından Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması,
  • Okulun Tarih öğretmeni Sevil Akan’ın günün anlam önemini belirten konuşması, devam etti.
  • Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içerisinde Çubuk Şehitlerinin resimlerinin bulunduğu slayt gösterimi,
  • Tüm şehit aileleri ve gazilerimiz adına Şehit Jandarma Rafet Kesen’in kızı Ebru Arslan tarafından günün anlamını belirten konuşması,
  • Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Nehir Maden’in okuduğu ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirin okunması,
  • Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Şafak Ayyıldız’ın katkıları ile Okul öğrencilerinin hazırladığı “Tarih, Şan, Şeref Bizim Çanakkale” temalı oratoryonun sergilenmesi,
  • Harmandalı gösterisi ve öğrencilerden oluşan Çanakkale Korosu grubunun seslendirdiği tarihi ezgiler ile devam etti..

 

ÖDÜL TÖRENİ...

 

İlçemiz okulları arasında gerçekleştirilen “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü” temalı Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile ilgili olarak ödül Töreni’ne geçildi.

                                           

Kompozisyon Dalında Dereceye Girenler:

 

  1. Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatma Kübra Doğan,
  2. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Sağlık Teslek Lisesi’nden  Elif Arıkan,
  3. Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muhammed Rıfai Acar.

Şiir Dalında Dereceye Girenler:

       1. Bekir Yılmaz Ortaokulu’ndan Eda Kalem,

       2. Hayri Aslan Ortaokulu’ndan Ahmet Emin Bektaş,

       3. Süleyman Şah Ortaokulu’ndan Zümranur Belinay Bozdayı.

 

Dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Nevzat Gökdaş tarafından takdim edildi..

 

Program sonunda protokol üyeleri, programı gerçekleştiren okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ettiler. Toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Törenin bitimininardından İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ve beraberindekiler tarafından Çubuk Şehitlik Anıtı ziyaret edildi.

 

İlçe Müftülüğü İmamı Bayram Mumcu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan tarafından Şehitlerimiz için dua edildi.

 

 ÇANAKKALE ZAFERİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de anılan millî bir gündür.

 I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde şanlı Türk ordusunun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır.

Çanakkale Savaşı, Türk Tarihi’ne damga vurmuş bir savaştır. Bu savaş tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Türk Milleti bu savaşta pek çok kardeşini kaybetmiştir. Ancak yine de millet birlik olmuş ve çok büyük bir zaferi elde etmiştir.

Kahraman Türk Ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi.

Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Her siperde ayrı bir destan yazan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.


Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.

Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen Aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun...
 

img-2456-vert1.jpgimg-2485-vert2.jpgimg-2505-vert3.jpgimg-2557-vert4.jpgimg-2590-vert5.jpgimg-2617-vert6.jpgimg-2639-vert7.jpgimg-2060-vert8.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.