Ziraat 2500 Personel Alacak

Ziraat 2500 Personel Alacak

Ziraat Bankası 2007 faaliyetlerini açıkladı. Genel Müdür Çağlar, personel alacağının sinyalini verdi.



Bankanın 2 bin 500 personel açığı bu yıl giderilecek.

Ziraat Bankası 2007 faaliyetlerini açıkladı. Genel Müdür Çağlar, personel alacağının sinyalini verdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, bankanın geçen yılki net karının 2.3 milyar YTL'ye yükseldiğini belirterek, 'Son 4 yıldır, sektörde en yüksek karı elde eden banka olma özelliğini koruyoruz” dedi. Bankanın karı geçen yıl 2.1 milyar YTL'ydi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası'nın 2007 faaliyetleri ve bu yılki programı hakkında bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, bu yıl tarımsal orta ve büyük boy işletmelere kredi vermeye başlayacaklarını, bu amaçla tarımsal, kurumsal şubeler kuracaklarını bildirdi.

ÜLKENİN YARISININ HESABI NEREDEYSE BU BANKADA

Türkiye'deki bankalarda 73 milyon hesap bulunduğunu belirten Çağlar, bunun 31 milyonunun Ziraat Bankası'nda olduğuna dikkatİ çekerek, “Hedefimiz herkesi Ziraat Bankası'nda hesap sahibi yapmak” dedi.

Son 4 yılda sektörün ortalama yüzde 2.4 karla çalışırken, Ziraat Bankası'nda bunun yüzde 3 olduğuna işaret eden Çağlar, öz kaynak karlılığında ise bu oranın yüzde 35'e ulaştığını belirtti.

Bankacılık sektörünün genel giderlerinin 2002-2007 döneminde 9.8 milyar YTL'den 17.4 milyar YTL'ye yükseldiğini kaydeden Çağlar, Ziraat Bankası'nın bu dönemdeki giderlerinin ise 1.6 milyar YTL'den 1.4 milyar YTL'ye indiğini söyledi.

PERSONEL AÇIĞI GİDERİLECEK

Bankanın 2 bin 500 personel açığı bulunduğunu ve bu yıldan itibaren bu eksikliği gidermeye çalışacaklarını bildiren Çağlar, bir soru üzerine, İstanbul'a taşınmakla personel açığı arasında bir bağlantı olmadığını söyledi. Çağlar, her şeyin yolunda gitmesi durumunda bankanın İstanbul'a taşınması işleminin 2010 yılına yetişeceğini kaydetti.

Yunanistan'da da yerel otoritelerden alınması gereken izinlerin geçen hafta tamamlandığını bildiren Çağlar, Atina ve Gümülcine'deki şubelerinin 2-3 ay içinde faaliyete geçebileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum