Zambiya Cumhurbaşkanı Balıkhisarda

Zambiya Cumhurbaşkanı Balıkhisarda

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Zambiya Cumhurbaşkanı Rupiah Bwezani BANDA Türkiye'nin, hayvancılıktaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere Balıkhisar Köyündeki işletmelerde incelemelerde bulundu.


Balıkhisar Köyü yetiştiricilerinden İsmet ÇOMAK'ın işletmesini, Ankara Vali Yardımcısı Necip ÇAKMAK ve Akyurt Kaymakamı Mustafa YİĞİT nezaretinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı BANDA'YA, Ankara Tarım İl Müdürü Ruknettin CEYHUN Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığı hakkında bilgi verdi.

CEYHUN, Ankara Valiliği kararı ile Çubuk'ta çok daha modern olan Çubuk Organize Besi Sanayi Bölgesi kurulduğunu ve hayvancılık işletmelerinin yakın zamanda Çubuk'ta ki bu bölgeye taşınacağını söyledi.

Ankara'nın 5 milyon nüfusa sahip olduğunu ve günlük 500 ton ete ihtiyaç duyulduğunu belirten Ankara Tarım İl Müdürü CEYHUN “Temel hedefimiz kendi gıdasını karşılayan Türkiye ve dolayısıyla kendi gıdasını karşılayan Ankara. Bu amaçla özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık Devletimiz tarafından desteklenmektedir.” dedi.

Ayrıca süt üretiminin de ülkemizde teşvik edildiğini ifade eden CEYHUN “Soy kütüğüne kayıtlı bir ineğe 250 TL. destek veriliyor. 7 ton süt veren bir inek için süt ve suni tohumlama desteği ile birlikte bu rakam toplam 600 TL. olmaktadır” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zambiya Cumhurbaşkanı BANDA, 'Çiftliğe yaptığımız ziyaretle Türkiye'ye geldiğimizi hissettim' dedi. BANDA, üretici aile ve İl Müdürümüz Ruknettin CEYHUN'a teşekkür ederek işletmeden ayrıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.