Yukarı Çavundur’da kişisel gelişim motivasyon ve aile içi iletişim semineri

Yukarı Çavundur’da kişisel gelişim motivasyon ve aile içi iletişim semineri

Yukarı Çavundur Mahallesi’nde kadın ve erkeklere yönelik ‘Kişisel Gelişim, Motivasyon ve Aile İçi İletişim’ konulu seminer verildi.

Yukarı Çavundur Mahallesi’nde Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin daveti üzerine mahalleye gelen Eğitimci-Yazar ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, mahalle sakinlerine yönelik ‘Kişisel Gelişim Motivasyon ve Aile İçi İletişim’ konulu seminer verdi.

Dernek binasında gerçekleştirilen konferansta Kapaklıkaya, mahalle sakinlerini hem güldürdü hem düşündürdü hem de aile içi iletişim hakkında bilgilendirdi.

Konuşmasında başından geçenleri ve yaşadıklarını anlatan Kapaklıkaya, tatlı anıları ile izleyicileri zaman zaman güldürdü zaman zaman ise ağlattı.

Aile içi iletişimin güçlü olmasının ailenin birlikteliğinin de korunması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapaklıkaya, ‘’Yüreğine merhaba dediğiniz kişinin beynine de merhaba demelisiniz. Hepimiz bu anlayışla hareket etmeliyiz. Çevrenizdekilerle uzun süre dargın durmayın ve diyalog kurmaktan kaçmayınız. Stresten ne kadar uzak durursanız o kadar uzun süre yaşarsınız’’ diye konuştu.  

İşinizi geliştirmekten ve ilerletmekten korkmamalarını vurgulayan Kapalıkaya, ’’Önünüze gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Çünkü bu fırsatlar elinize bir daha geçmeyebilir. Gördüğüm kadar derneğiniz de bu konuda sizleri hareketlendirmek için elinden geleni yapıyor. Bizde bu gün bunun için buradayız’’dedi.

Özellikle ebeveynlerin çocuklarına sevgi ile yaklaşmasını öneren Kapalıkaya, ‘’Yüreğinizi sevgiyle doldurun, şiddeti bırakın. Çocuklara ders çalış demeyin, ufuk gösterin. Çünkü onların bu şekilde özgüvenleri kaybolur. Onlara iyi örnek olmalıyız’’ ifadesini kullandı.

Mahallede yaşayan kadın ve erkeklerin yanı sıra, mahalle imamları da katıldı. İki oturum halinde verilen seminer yoğun ilgi gördü.

Seminerden sonra konuşan Dernek Başkanı Osman Şahbudak ise, amaçlarının mahallelerinde her yönden bir gelişme sağlanması olduğunu söyledi. Seminerin günümüzün sorunu olan iletişim problemlerinin çözümünde büyük fayda sağlayacağına inandığını kaydeden Şahbudak, ‘’Bir taraftan tarım ve hayvancılık alanlarında eğitimler sürdürürken diğer taraftan da kişisel gelişim, motivasyon ve aile içi iletişim seminerleriyle mahalle halkımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın bu faaliyetlerden istifade etmelerini görmek bizi mutlu ediyor’’ diye konuştu.   

Dernek Başkanı Osman Şahbudak ve Mahalle Muhtarı Ahmet Kuru daha sonra Kapalıkaya’ya plaket vererek teşekkür etti.

17362878_385279781870588_6900354866128257067_n-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.