YUKARI ÇAVUNDUR İÖO İLKLERLE ÖRNEK OLDU‏

YUKARI ÇAVUNDUR İÖO İLKLERLE ÖRNEK OLDU‏

Okullarda enerji kullanımında israfı önlemek, öğrencilerde enerji verimliliği bilincini geliştirmek amacıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ''Geleceğe Enerjin Kalsın'' projesiyle Y.Çavundur İlköğretim Okulu birinci.

YUKARI ÇAVUNDUR İLKÖĞRETİM OKULU ENERJİ BAYRAĞINI DA GÖNDERE ÇEKTİ

İlçe merkezine 20 km uzaklıkta mesafede bulunan ve daha önce belde olurken, daha sonra mahalle olan Yukarı Çavundur eğitim alanında gösterdiği başarı ile dikkatleri çekiyor.

Daha Önce temiz ve hijyenik okullara verilen Beyaz Bayrak ödülünü Çubuk"ta ilk defa bu okulun aldığına dikkat çeken Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, bir ilke daha imza atarak Milli Eğitim Bakanlığı"nın düzenlemiş olduğu "Geleceğe Enerjin Kalsın" isimli projeye katılmak sureti ile yaptıkları çalışmalar neticesin de İlçe ve İl elemelerini 100 üzerinden 97 puan alarak ödül almayı hak ettiklerini söyledi. Toprak, ""Bu çalışmalarla merkezdeki diğer okullara örnek teşkil eden ve taşrada olan bir okul olarak ayrı bir öneme haiz olan Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu yöneticilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini tebrik ediyorum. Bu tip projelere katılmak cesareti göstermek başlı başına bir başarı olmak ile birlikte, yüksek bir puan alarak ödül almakta ayrı bir başarıdır"" dedi

Özel Bilkent İlköğretim Okulu"nda düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan"dan bayrağı, plaket ve sertifikayı alan Okul Müdürü Engin Yurtalan, yapılan uzun bir çalışmadan sonra başarının geldiğini söyleyerek, öğretmen, öğrenci ve velilerle yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu proje kapsamında okuldaki tüm ampullerin tasarruflu ampullerle değiştirildiğini, tüm sınıflara termometre takıldığını, elektrik tesisatının bakım ve temizliğinin yapıldığını, kapı, pencere ve çatı ısı yalıtımının sağlandığını kaydeden Yurtalan, Ankara TEMA Vakfı ile işbirliği yapılarak öğrenci , veli ve öğretmenlere seminerler verildiğini ve bunların ardından öğrencileri motive etmek için enerji ve su tasarrufu konulu slogan, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenerek dereceye girenlerin ödüllendirildiğini belirtti. Yapılan çalışmalar sonucu öğrenci , öğretmen ve velilerde enerji tasarrufu konusunda bir bilinç oluştuğunu ifade eden Yurtalan, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.