‘10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI’NI KUTLADIK…
Engelli bireyler ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak için, İlçemiz “Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim Meslek Okulu” tarafından düzenlenen “Engelliler Haftası” , 15 Mayıs Cuma günü, Okul bahçesinde gerçekleştirildi.
Şuayip YAMAN
Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engellilerin sorunları dile getirildi, “özel çocukların” sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı.
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Engelliler Haftası” kapsamında "Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü" olarak anılır. Engelli bireylerin toplumsal yaşama eşit katılımını sağlamak için farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu haftanın 15 Mayıs teması, dezavantajlı grupların korunmasına odaklanır.
Programa; İlçe Kaymakamı Vehbi BAKIR, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Lokman KILIÇ, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Çağlar YILDIRIM, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen. Caner KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan ERANIL ve şube müdürleri, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Bünyamin ÇEVİK, İlçe de faaliyet gösteren Kamu kurum ve kuruluşlarının siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler aileleri katıldı.
‘Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Özel Eğitim öğretmeni Vesile BALCI’nın sunuculuğunu gerçekleştirdiği organizasyon; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Okul Müdürü Selim AYDOS günün anlam ve önemini belirten konuşmanda, “
Program;
- Okul öğrencilerinin hazırladığı El Salla El Salla gösterisi,
- 11-A sınıfı öğrenciSİ Samet DELİBAŞ’ın okuduğu “Dayanışma” adlı şiir,
- Yine öğrenciler tarafından hazırlan “Ay Saçı Burma” adlı Müzikli gösteri,
- “Edalı da Modalı da Yar” isimli gösteri,
- 9-A sınıfı öğrencilerinden Pırıl AKTAŞOGLU,’nun okuduğu “Anne Sevgisi” adlı şiir,
- 12- A sınıfı öğrencisi Emir Baran ÖZOĞUZ ve arkadaşlarının hazırladığı “Yolla Kaderim” adlı müzikal gösterisi,
- Okul öğrencilerinin birlikte söylediği “Hep Seninleyiz Türkiye” isimli final gösterisi ile sona erdi.
Protokol üyeleri program sonrası, Okul öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Öğrencilere Çubuk Belediyesi tarafından hazırlanan oyuncak ve hediyeler takdim edildi.
Protokol üyeleri ayrıca, Okul öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan “El Sanatları ve Görsel Sanatlar Sergisini” gezerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
“Dünya Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen programlar, öğrencilerimizin duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlarken, okul toplumumuzda da önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve etkinlikte görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim…
DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI…
1992 yılında Birleşmiş Milletler'de alınan kararla engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.
Ülkemizdeki okullarda 10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Unutmayalım ki sevgiyle kucaklaşan her fark, birlikte daha güçlü bir yolculuğa çıkar. Dünya Engelliler Haftası kutlu olsun.







HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.