YÜCEL YILDIRIM'DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI...

YÜCEL YILDIRIM'DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI...

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan Sürekli ve Geçici işçilere üyesi oldukları Koop-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yücel Yıldırım, tarafından “Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı​​​​​​​

Şuayip YAMAN

 (Sendika, çalışma ilişkilerinde üyelerinin ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme amacı taşır. Bu amacın bütünlüğünün korunması ve Atatürk İlkelerinin yaşatılması doğrultusunda devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunmasını savunur.)

Sendikaya bağlı 5 il, 90 ilçe ve 10 bin üye var.

 

İlçemiz Hayri Aslan Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Koop-İş Sendikası Ankara-1 Nolu Şube Başkanı Yücel Yıldırım, Şube Denetim Kurulu üyesi Serhat Yalım ve Sendika üyesi işçiler katıldı.

 

Toplu İş Sözleşmesi, İş Kanunu ve İş Hukuku konularında bilgilendirme yapan Şube Başkanı Yücel Yıldırım, özellikle “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 696 Sayılı KHK ile kadroya  geçirilen  ve yılda 10 ay çalışan üyelerin  çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılması ile ilgili Türk İş Konfederasyonu ve Koop-İş Sendikası’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Bunun yanı sıra Zorunlu Emeklilik ve İş Yeri, Tayin ve Nakil Hakkı konularında da üyeleri bilgilendirdi.

20220914-161813-vert.jpg

 

2022 Ocak ayında başlayan Gelir Vergisi Muafiyeti konularında da bilgilendirme de bulunan Şube Başkanı Yıldırım üyelerden gelen sorulara da cevap verdi.

 

Salon’da zaman zaman tansiyon yükseldi.

 

Yücel Yıldırım kendisine yöneltilen sorulara aşağıdaki şekilde cevaplar verdi:

 

Bir üye, Banka promosyonlarına müracaat edemiyoruz. Bu konuda size ulaşamıyoruz. Üyelerimizin bir araya gelebileceği bir yerimiz yok.

 

Yücel Yıldırım, Promosyon ile ilgili müracaatlarımız olumsuz geldi. Tekrar girişimde bulunduk.

 

Ayrıca Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş gibi sendikalara da bu konuda devreye girdi. Çıkacak sonuç yine aynı olabilir. Takip ediyoruz. Hatta bu sorun Kamu Denetçiliği Kurumu’na kadar gitti.

 

Çalışanlara 1000-1500 lira gibi bir miktar promosyon verilsin dedik. Bizim banka promosyon başvurularını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor ve takip ediyor. Bu sorsun en son Devlet girişimi ile olur.

 

Bir üye, 1999 yılından beri çalışıyorum 23 senedir aynı maaşı alıyorum. Maaşımda hiçbir değişiklik olmadı.”

 

Yücel Yıldırım, Taban ilerlemesi olmadığı  sürece hangi sendika olursa olsun bir sonuç alamazsınız.

 

Serhat Yalım, Önümüzde Toplu Sözleşme süreci var. Onunla ilgili görüşelim. Unvan çalışması yapalım. Görev yaptığımız yerlerde bize her türlü işi yaptırıyorlar. Maaştan önce Temizlik Görevlisi unvanını alalım.

 

Yücel Yıldırım, İş riski ile ilgili gruplar var; Mimar, mühendis, şoför, güvenlik görevlisi, aşçı, temizlik işçisi gibi.  Eşit işe eşit maaş gelmiyor. Örneğin 15 bin lira maaş alana % 3 zam yaparken 5000 lira maaş alana % 10 maaş zammı verebiliyor musunuz? İşte adalet böyle sağlanır.

 

Devlet memuru ile bizim işçiler arasında farklılık var.

 

Ayrıca okuyan çocuklarımıza eğitim desteği verilmeli. Aile yardımı ve çocuk parası verilmeli.   

 

Ben içinde bulunduğumuz durumları anlatmak için buraya geldim. İnşallah bu sorunları ilgili mercilere iletip, birlikte kurtulacağız.

 

Halil Yaşar, 6 sene önce 10 sene önce bunlar neden bize anlatılmadı?

 

Yücel Yıldırım, Bir temsilci olsun. Onunla görüşelim” dedik. Seçmediniz.

 

Bir uye ,İzinlerimizi düzenli olarak kullanamıyoruz.

 

Yücel Yıldırım, İzin konusunda 4857 sayılı kanun var. Buna göre işçi dinlenmek üzere yıllık iznini kullanmalıdır. İşveren de bu konuda sorumluluk verilmiştir.

 

İşveren, İşçiye izne göndermiyorum diyemez..

 

Yıllık izinler kamuda birikince birikmiş izinler 3 yıla yayılarak kullanılır.

 

Bizde ise yöneticiler bizde tek adam var. Diye izne göndermiyor.

 

İzin sorunu işçi ile işveren arasında ayarlanacak.”

 

Bir üye, “Taş orandan kadroya geçtik. Buradan da emekli olmak istiyoruz. Unvan alınacak mı?

 

Eski temsilci Serhat Yalım üyelerin ısrarı üzerine oybirliği ile tekrar sendikanın Çubuk temsilciliğine seçildi. Kararı Koop-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yücel Yıldırım verecek.

 

Serhat Yalım’ın temsilciliği onaylanırsa, Koop- İş Sendikası’nın Çubuklu üyeleri 6 yıl aradan sonra temsilcilerine kavuşmuş olacak...

 

Toplantı sonrasında Sendika tarafından yaptırılan hediyeler üyelere dağıtıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum