Yöresel Yemek Yarışması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yöresel Yemek Yarışması Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çubuk'ta bu yıl ilk defa düzenlenecek yemek yarışması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya yarışmaya katılacak yaklaşık 55 ev hanımı katıldı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın yöresel Türk mutfak kültürünün önemini ortaya koymak adına yapıldığını söyledi.

Bu tip etkinliklerle kaybolmaya yüz tutmuş yöresel mutfağın ulusal ve uluslararası mutfaklar arasında yerini almasını sağlanacağını ifade eden Neşeli, aynı zamanda yapılan etkinliklerle Türk mutfağının hak ettiği yere yükseltileceğini belirtti.

Neşeli, Çubuk Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi Çubuk'un yemek kültürü alanında da gelişiminin sağlanması için Belediye Başkanı Lokman Özden'in emir ve direktifleri ile yarışmanın yapıldığını hatırlatarak, halk tarafından gösterilen ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BASADER) adına organizasyon yürütme kurulunda bulunan Süleyman Cici ise yarışmanın en büyük ödülünün yöresel Türk mutfak kültürünü korumak olduğunu vurguladı.

Gelen müracaatlarda yöreye has ilginç yemeklerin ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Cici, bunlardan homaça, tutmaç çorbası, haside tatlısı, un tarhanası gibi yemeklerin olduğunu belirtti.

Cici, "Bize göre yemek yarışması şimdiden amacına ulaşmıştır. Bizim istediğimizde yöresel yemeklerin kaybolmadan, unutulmadan gelecek nesillere taşınmasıdır. Bu yarışma sayesinde bir çok yemek çeşidini mutfağına kazandıracaktır" dedi

2 Nisan 2011 Cumartesi günü yapılacak yarışmanın 5 kategoride olacağını kaydeden Cici, "Çorbalar, zeytinyağlılar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılar olacak" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.