Yıldırım Ahalisi Üniversite İçin Toplandı

Yıldırım Ahalisi Üniversite İçin Toplandı

Karagöl çevresinde bulunan köylerin oluşturduğu Yıldırım AhalisiDerneği, yapılan seçimin ardından yeni yönetim ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Keçiören Estergon kalesinde bulunan Osmanlı Sofrasında düzenlenen toplantı, Yeni Yönetim Kurulu'nun birbirleri ile tanışması ve 3 yıllık görev süresince vizyon ve misyonun paylaşılması, bölgenin sorunları ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi konuluydu. Çubuk'un kuzey bölgesini kapsayan Yıldırım Beyazıt'ın bu bölgeye bıraktığı tarihi korumaya yönelik hizmetleri olan Yıldırım Ahalisi Derneği'nin yemekli olan toplantısına, Dernek Başkanı Yavuz Tansel Demirok başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Dernek Başkan Vekilliğine Hasan ÖZYÜREK, Başkan yardımcılıklarına Nevzat GÜNDOĞMUŞ, Metin TAŞYÜREK, Alaattin ARSLAN, Abdulkadir TOHUMCU, Genel Sekreterliğe Hayati TÜRKİLERİ, Muhasipliğe Satılmış ÖZTÜRK seçildiler. Komisyonların ve danışma kurulunun oluşturulmasının ardından, bölgelerindeki önemli sorunlar hakkında görüşme yapıldı. Toplantıda özellikle bölgenin tek sağlık ocağı olan, Kışlacık Köyü Sağlık Ocağı'nın kapatılmasının bölgeye olan zararlarına işaret eden Tansel Demirok, ''Sağlık ocağı kapatılırsa bu bölgede yaşayan insanlarımız ne yaparlar. Sağlık sorunları için ilçe merkezine nasıl gelir giderler. En uzak köyümüz ilçemize 28 km. Coğrafi bölgenin dağlık ve engebeli olmasıda cabası. Bunları iyi hesaplamak gerekiyor. İnsanlarımız mağdur olurlar. Bu konuda dernek olarak gerekli girişimlerimizi yapmalıyız'' dedi. Bölgenin büyük bir coğrafi alana sahip olduğuna vurgu yapan Demirok, bölgelerinde geçmişte yaşanan yangınlarda mal ve can kayıpları da yaşandığını hatırlatarak, bölgeye itfaiye talepleri olacağını ve bu konuda gerekli girişimleri yapacaklarını kaydetti. Bölgelerinde bulunan köylerin Yıldırım Beyazıt Hanın etkisinde kaldığını ve ilçemizin önde gelen derneğimizin bu anlamda Yıldırım ismini aldığını ve ilçede belli Yıldırım Beyazıt'ın anısını yaşatan tek dernek olduklarını söyleyen Demirok, bu nedenle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Çubuk'un hakkı olduğu belirterek,'' Hepimizin bildiği gibi Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kurulması için bir çalışma başlatıldı. Tüm ilçeler bu üniversiteye talip olmakla birlikte, bu üniversiteyi her yönüyle bizim ilçemiz hak ettiğine ilçe halkı olarak inancımız bulunmaktadır. Bizimde Yıldırım Ahalisi Derneği olarak kendilerine nasıl bir katkı sağlarız onu düşünmemiz gerekir. Dernek yöneticileri olarak meclise ve milletvekillerine gitmemiz gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu. Bölgelerinde büyük otlak ve arazilerin olduğunu ifade eden Demirok, doğal ve kültürel değerlerin korunmasının yanı sıra, yörenin kalkınması çabalarına da katkıda bulunmayı amaç edindiklerini ve bu konuda bölgede hayvancılık yapmak için kooperatif kuracaklarını kaydederek, gerekiyorsa Atatürk'ün yaylasını bunun için Atatürk Orman Çiftliği'nden talep edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.