Yıldırım Ahalisi Derneğinde Yeni Dönem

Yıldırım Ahalisi Derneğinde Yeni Dönem

Yıldırım Ahalisi Derneği gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirlerken, yeni hedeflerini de düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

 

 Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan ve oy birliği ile yönetim kuruluna seçilen Ercan Arslan, düzenlediği basın toplantısında yönetimlerinde ilçede ilk defa 5 bayanın yer alacağını söyledi. 

                Yıldırım Ahalisi Derneği kurulmadan önce bölgede köyler ve köylüler arasında bir iletişimsizlik olduğunu hatırlatan Arslan, 13 köy ve kardeş köyleriyle birlikte bir çatı altında toplanarak, bir birliktelik sağladıklarını ifade ederek, ’’Derneğimizi kurduktan sonra 13 köyün dernek başkanları toplantılarda, iftarlarda, sohbetlerde bir araya gelmeye başladı. Samimi bir diyalog ortamı oluştu. Şuan yönetimimizde her köyden insan var. Bunun sebebi ise derneğin kurulmasıyla birlikte atılan birlik, kardeşlik ve beraberlik tohumlarıdır’’ dedi.  

                Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni hedeflerini de açıklayan Arslan,  şunları söyledi:

’’Öncelikle insanlarımızın refahı, huzuru, maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için ekibimle birlikte çalışacağız. Başkan yardımcısı sayımızı 5’e çıkartarak her bir konuda tam yetkili başkan yardımcılarımız olacak. Dernek olarak bölgemizdeki çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak istiyoruz. Çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda eğitimlerini teşvik etmek istiyoruz. Özelliklede bu dönemde burs konusunda çocuklarımıza destek olacağız. Öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Bildiğiniz gibi merkezden uzak olan köylerimizde sık sık sağlık taramaları yaptıracağız. Yıldırım Ahalisi Derneğimizin bu yıl 10. Yıl dönümünü kutlayacağız. Biz bunu sadece kendi aramızda kutlamayacağız. İlçede tüm ilçe halkımızla birlikte festival havasında kutlayacağız. Çubuk’ta bir sivil toplum örgütünün 10 yıl bir fiil ayakta durması çok önemlidir. Ramazanda bu sene 600-700 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Kaymakamlık ve belediye destek olursa ilçemizde ilk defa yapılması planlanan 1402 Ankara Savaşı’nı anma etkinliklerini gerçekleştirmek istiyoruz. Köylerimiz ve köyde yaşayan insanlarımız için çeşitli projeler üreteceğiz. Dernek yönetiminde 70 kişiden oluşan bir ekibimiz bunuyor ve bunların içerisinde de ilk defa bu yönetimde 5 adet bayan yer alıyor. Biz bu ekiple Yıldırım Ahalisi Derneği’nin kurulduğu ilk günlerde ki canlılığını yapmasını bekliyoruz.’’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum