YILDER TOPLANTIDA BULUŞTU

YILDER TOPLANTIDA BULUŞTU

Yıldırım Ahalisi Derneği Yönetim Kurulu toplantısı hafta sonu Keçiören ilçesinde Sultan Sofrası’nda yapıldı.

Gündemi Evci yaylasında yapılan yaz şenliği ve hayvancılık üzerine olan toplantıya bölgede faaliyet gösteren bazı dernek başkanları, derneğin kurucuları ve eski yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Özellikle Kızılcahamam’ın Yıldırım köylerinin dernek başkanlarının da bulunuyor olması toplantının önemini bir kat daha artırdı.
 
Dernek başkanı Yavuz Tansel DEMİROK Yıldırım Ahalisi Derneği’nin hizmet ettiği bölgenin Çubuk ile sınırlı olmadığını ilçemizde bulunan 14 köye ilave olarak Kızılcahamam’ın Yıldırım köyleri olan 7 köyünde bu hizmet alanında olduğunu Dereköy ile Çatak arasında duvar olmadığını bizlerin kardeş olduğunu bu hususta birlik beraberliğin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Evci yaylasında yapılan şenliğin tarihi açısından sonbahara rastlamasına karşın katılımın yoğun ve yaylayı kullanan köyler açısından çok güzel bir etkinlik olmasıyla beraber bazı eksiklerin tespiti yapıldı. 2012 yılında yapılması düşünülen 3.şenlikte bu eksikliklerin giderilmesi için azami çaba sarf edileceği bu kapsam da şenliğin düzenlenmesi için Karaçam köyündeki Kızılpınar’ın, Karagöl’ün , Elören yaylasının veya Kızılcahamam sınırlarında Yıldırım Çatak ve Yıldırım Olucak yaylalarının düşünüldüğü bu hususta Yürütme Kurulunun çalışma yapması kararlaştırıldı.
 
Bölgesel hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla daha önce kararlaştırılan kooperatif kurma ve şirketleşme hususlarında Yürütme Kuruluna yetki verildi.
 
            Kızılcahamam’ın Yıldırım köy derneklerinin daveti üzerine bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısının Kızılcahamam’da yapılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.