YEREL SEÇİM ANALİZİ

Öncelikle tüm aday adaylarını gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tebrik eder, başarılarını dileriz.

İnşallah ilçemiz için hayırlısı olur. Kimin hayırlı olacağını ise sadece Allah CC bilir. Hani yazılıyor ya yorumlarda  “Çubuk için en hayırlı aday şudur” diye. Biz bilemeyiz Allah CC bilir.

MHP’den başlayalım.

Bize göre MHP’de iki aday adayı, adaylık için yarışır. Hayati Tamer ve Mustafa Aydos. Diğerleri o kadar şanslı değil. Peki hangisinin aday olması MHP’nin çıkarına olur?

CHP’li seçmenler ile Alevi kardeşlerimiz bu seçimde oylarını MHP’ye vermeyi düşünüyorlar. Ama adayın da en azından bu kesime de hitap edebilecek biri olması lazım.

Mustafa Aydos aday olursa ilahiyat kökenli olması ve ulusalcı kesimle ilişkilerinin yeterli olmaması nedeniyle bu kesime hitap edemeyebilir.

Ayrıca İlçe Başkanı Sait Aydos’un kardeşi olması tüm kesimlerde aile şirketi izlenimi doğurabilir. Böyle şeyler siyasette hoş karşılanmıyor.

Mustafa Aydos’un çok değerli biri olduğunu biliyoruz ama MHP için ideal aday olmadığını düşünüyoruz.

Hayati Tamer ise Milli Eğitim Camiasından gelme mazisiyle, tüm kesimleri kucaklayabilir. Kişisel ilişkileri bakımından da Çubuk’ta her kesim ile yakın ilişkiler kurabilmiş ve çok geniş bireysel çevresi olan bir kişidir.

Her parti tabanından oy alabilecek Hayati Tamer’in MHP’den aday gösterilmesi çok akıllıca olur ve seçimlerde MHP kesinlikle favori parti olur.

 

AK PARTİ:

Yarış Lokman Özden ile Tuncay Acehan arasında geçecektir.

Süleyman Haksever ile Mustafa Demir’in şanslarını eşit görüyoruz.

Şöyle ki;

Mustafa Demir’in Genel Merkez desteği güçlü taban desteği ise zayıftır. Bunun nedeni tabanda sevilmemesi değil adaylığını geciktirmesi nedeniyle yeterince taraftar toplayamamasıdır. Çok genç olduğu için genel merkez “Çalışmaya devam et, seni bir daha ki sefere düşünelim” diyebilir.

Süleyman Haksever’in ise taban desteği güçlü ama Genel Merkez desteği zayıftır. Tabanda yıllardır yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle her zaman bir taraftar grubu olur. Ama Genel merkezde “Ya sen de her seçimde aday oluyorsun kardeşim, bir seçimde de aday olma” tepkileriyle karşılaşabilir.

Süleyman Haksever’in her seçimde aday olması, parti değiştirmesi halkın prensiplerine ters geliyor.

 

TUNCAY ACEHAN:

AK PARTİ Genel Merkezinin yapacağı en büyük hata Tuncay Acehan’ı aday göstermek olur.Neden mi:

Çünkü Acehan bir önceki seçimlerde ilçe teşkilatında kadim dostu Ahmet Uzun için “Başkanım Ahmet Uzun Amasya’ lıdır. Birinci sıraya yazmamız uygun olmaz. Yazacaksanız da başka yerlere yazın” diyen teşkilatçılara “Ahmet Uzun için gerekirse Çubuk’u karşıma alırım” diyebilmiştir.

Aday olursa işte, o Çubuk’tan oy isteyecektir. Halk da bunu bildiği için “Git Ahmet Uzun’dan oy iste” diyecektir.

Yani Tuncay Acehan’ ın aday yapılması demek, MHP’ye belediyenin Ak Parti tarafından teslim edilmesi demektir. Tuncay Acehan ile her türlü panele varız.

LOKMAN ÖZDEN:

Her ne kadar teşkilat tarafından Acehan’ın etkisiyle tavır alınsa da beş yıllık belediye başkanlığı döneminde bize göre Çubuk’un gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanlığını yapmıştır. Devasa hizmetlerin büyük kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır ama her ilçeye yapılmayan hizmet Çubuk’a yapılmıştır. Bu Özden’in eseridir. Ayrıca YB. Üniversitesi de “Biz üniversite istiyoruz” diyenlerin değil o üniversiteye üçbin dönüm araziyi tahsis eden Lokman Özden’in eseridir.

Kişilik bakımından karizmatik, delikanlı, çok deneyimli, bilgili, temsil yeteneği olağanüstü, zeki, çalışkan, cesur, siyaset dili uzmanı, en önemlisi çok saygılı, üstün karakterli ve ahlaklı, üretken, çözümleyici kısaca bize göre dört dörtlük bir liderdir.

Biz bu sözleri yazarken yanlış yazarız diye Allah CC dan korktuk. Okuyanlar da Allah’tan CC korksun.

Yanlışı yok mu? Yeryüzünde yanlışı olmayan yoktur. Kusursuz olan Süphan Allah’tır.CC

Biz yanlışını da söyleriz. Ama bir yanlışı için “Sen git her şeyi yanlış olan gelsin” diyecek kadar da aptal ve vicdansız değiliz elhamdülillah.

Yani işin özeti MHP gümbür gümbür geliyor. Hayati Tamer aday olursa Ak Parti’nin işi çok zor ve tek şansı da Lokman Özden. Bizim kanaatimiz budur.

Olmasın mı? Hayırlısı kim ise o olsun.

Hayati Tamer de ,Lokman Özden de diğer tüm adaylar da bizim insanımız, bize hizmet için çıkmışlar, Allah CC razı olsun hepsinden de.

Buraya kadar ki kısım tarafsız olan.

Peki bizim tarafımız ne?

Bizim tarafımız OSMAN YÜCE..

Çünkü Osman Yüce çocukluk arkadaşımız ve kankamız. Boş kağıdına her zaman gözü kapalı imza atacağımız kendimizden çok güvendiğimiz can ciğer arkadaşımız. Hangi partiden aday olursa  olsun oyumuz yine onun.

Çok önemli görevlerde bulundu. İşimiz icabı ne bizim ona bir işimiz düşmüştür, ne de o nun bize bir işi düşmüştür. İşten sonraki boş zamanlarımızda bir araya gelir, konuşuruz dereden tepeden.

  • “Ya Osman, koca aile reisisin,bi araba lazım sana kardeş” dedim.
  • “Üç bin liraya varsa alalım” dedi.
  • “Üç bin liran mı var” dedim.
  • “Maaşı alınca üç bin lira çıkar” dedi.
  • “Ya kardeş, altı ay sonra benim on bin lira bi ödeme var. Onun için para biriktiriyorum, üçbin lira da ben vereyim de alalım beş altı bine bir araba” dedim.
  • “Altı aydan önce istemeyecen ama parayı” dedi.
  • “İstemem, istemem” dedim.

Aldık bir araba.

Altı ay sonra paramı getirdi, sonradan öğrendim üçüncü bir arkadaşımız vardı bu sefer de ondan ödünç almış.

O arabaya biniyordu birkaç senedir. Yenileyemedi de. Görüştük yine geçen.

-“Belediye başkanlığına adayım” dedi.

- “Paran var mı” dedim.

-“ Arabayı satacağım” dedi.

Çok üzüldüm.

Osman Yüce dört dörtlük bir arkadaştır. Çubuk’a hizmet etmek istiyor, arkadaşlarıyla 70-80 proje hazırlamışlar. Keşke aday yapsalar da biz de elimizden gelen manevi desteği versek.

 

BBP:

BBP de Adem Erkoçoğlu’ nun adaylığı kesin gibi. Adem abiyi de BBP’ lilerin çoğunu da tanırız. BBP’ lilerin içinde şahsen biz, karaktersiz bir adam dahi görmedik. Tamamı çok kaliteli insanlar. Başka partiler “acaba BBP’ nin oylarını da alabilir miyiz” düşüncesinde iseler çok yanılmaktalar.

Çünkü BBP’ den bir tane bile oy, başka bir partiye gitmez.

Onlar “Sayımız belli olsun,bu işte yenmek de yenilmek de erliktir.Çıkalım meydane er belli olsun,erlik belli olsun” düşüncesiyle ki- bu düşünce İslama uygundur- oylarını verirler. Bundan eminiz. Hepsini de saygıyla selamlıyoruz.

 

NE OLUR SEÇİMİN SONUCU?

ALLAH CC bilir.

Tahminlerimiz ise şöyle.

AK Parti’nin adayı Lokman Özden, MHP’nin adayı Hayati Tamer olursa başa baş bir seçim olur ve son oya kadar her şey değişebilir.

Ak Parti Lokman Özden’i aday gösterirse MHP’nin Hayati Tamer’den başka hiçbir alternatifi yok.

Aynı şekilde MHP de Hayati Tamer’i aday gösterirse Ak Parti’nin de Lokman Özden’den başka şansı yok.

SONUÇ:

İlçe ile ilgili yazı yazdığımızda birilerinin çıkarına ters geliyor ve hemen rahatsız olup saldırıya geçiyor. Safa Asya, ALLAH’ tan CC başka kimseden çekinmez ve doğru bildiklerini yazar. Tahminlerimiz tutar mı? Eski yazılarımızda referandum ve genel seçimleri yüzde bir hata ile tutturmuştuk. Çubuk Haber’de yazılar mevcut, isteyen bakabilir. Bu da tutacak inşallah.  

Bu yazı toplam 13717 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum