YBÜ'de 3. Kariyer Günleri ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi

YBÜ'de 3. Kariyer Günleri ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi

YBÜ'de 3. Kariyer Günleri ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, üniversite öğrencilerine seslenerek, "Yer altından çıkarıp satacak büyük bir hazinemiz yok, bizim en büyük hazinemiz gençlerimizdir. Bakanlığımız bünyesindeki projelerde staj imkanlarıyla kendinizi geliştirebilirsiniz." dedi.

Coşkunyürek, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) tarafından düzenlenen 3. Kariyer Günleri ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi'ne katıldı.

"Ulaştırma Stratejimiz ve Genç Mühendislerden Beklentilerimiz" konulu konferansta konuşan Coşkunyürek, mühendislerin ülke kalkınmasındaki rolüne dikkati çekti.

Coşkunyürek, kalkınma için en büyük kaynağın gençler olduğunu belirterek, "Yer altından çıkarıp satacak büyük bir hazinemiz yok, bizim en büyük hazinemiz gençlerimizdir. Bakanlığımız bünyesindeki projelerde staj imkanlarıyla kendinizi geliştirebilirsiniz." diye konuştu.

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da eğitimde bilgi eksikliği olmadığını ancak bilimsel çalışmayı ürüne dönüştürme noktasında geride kalındığını dile getirdi. Kariyer planlamasında uzmanlaşmanın önemini vurgulayan Doğan, üniversite-sanayi iş birliğiyle patentli çalışmaların artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Doğan, "Mühendis adaylarımız Ar-Ge kültürüyle kendini yetiştirmeli." ifadesini kullandı.

YBÜ'deki etkinlik yarın sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.