Yazıcıoğlu'na neden tezgah kuruluyor?

Yazıcıoğlu'na neden tezgah kuruluyor?

Dün Çubuk'ta olan BBP lideri Yazıcıoğlu, partisi ve kendisi aleyhinde yürütülen kampanyayı açıkladı...

Dün Çubuk'ta olan Büyük Birlik Partisi kendisi aleyhinde yürütülen kampanyayı açıkladı....

Tuncay Güney'in e-posta göndererek suçlayıcı ifadelerinden dolayı özür dilediği BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Güney"in suçlamalarını yayınlayan gazetelerin itirafını yayınlamaktan kaçındığını söyledi. Partisinin yükselişe geçtiği dönemlerde medya ve belli çevrelerce aleyhlerine kampanya başlatıldığını ifade eden Yazıcıoğlu, halkın içine karışmaktan ve resim çekilmekten çekinmediğini söyledi.

VİCDANIM SIZLIYOR

Ergenekon'un kara kutusu Tuncay Güney gençtiğimiz günlerde Muhsin Yazıcıoğlu'na yolladığı e-mailde şu itirafı yapmıştı: "Vicdanım sızlıyor, bu nedenle size özür maili gönderme ihtiyacı hissettim. Adil Serdar Saçan, bu ifadeleri bana dikte ettirdi. İşkencelere dayanamadım, sizin aleyhinize suçlayıcı ifadelerde bulundum. 7 yıl önce 28 yaşındaydım, bu işkenceye dayanamadım. Roma'yı da ben yaktım dedim. Özür dilerim. Ben basına defalarca bunları söylediğim halde hiçbir yerde kullanılmadı. Demek ki, hala sizin üzerinizde bir komplo girişimi sürüyor. Bu sözlerimi isteyen medya kuruluşlarında da ifade edebilirim"
"İFTARIYI YAZANLAR İTİRAFI YAZMADI"

Geçtiğimiz günlere Tuncay Güney"in e-mail atarak “Vicdanım sızlıyor, bu nedenle size özür maili gönderme ihtiyacı hissettim. Adil Serdar Saçan, bu ifadeleri bana dikte ettirdi. İşkencelere dayanamadım, sizin aleyhinize suçlayıcı ifadelerde bulundum” şeklindeki itirafı ile özür dilediği Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu, Ergenekon Terör Örgütü"nün tutuklu sanığı Adil Serdar işkencesi altında bu sözleri sarf etiğini söyleyen Tuncay Güney"in kendisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, doğruları itiraf etmesini gazetelerin görmezden geldiğini anlattı.

GÜNEY: BEN ANLAMADIM SEN YORUMLA

Lalegül FM"de Feridun Erdoğral"ın sunduğu Sabah Gündemi programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ergenekon"un kara kutusu Tuncay Güney"in kendisi ile paylaştığı şu sözlerini aktardı:
“Adil Serdar Saçan tarafından işkenceyle alınmış ifademin kırıntılarını bulduklarında bunları manşetten vermiş olanlar bu ifadelerin işkenceyle alındığını ve Muhsin Yazıcıoğlu'na karşı zorla söylettirildiğini ifade ettiğim zaman hiçbirisi benim bu ifadelerime yer vermedi. Sağdan ve soldan birçok gazeteyi aradım. Hayret ediyorum bir tanesi bile beni duymak istemedi. Bunları da sen kendin yorumla. Size karşı size karşı böyle bir kampanyayı neden başlattılar. Kendin yorumla, bunu ben bilmiyorum”

BBP'NİN YÜKSELMESİNDEN KORKUYORLAR

Güney"in, kendisi ile ilgili suçlayıcı bir şey olduğu zaman hemen manşet yapılmasına dikkat çektiğini belirten Muhsin Yazıcıoğlu, Güney"in itiraflarını yazmayan gazetecileri aradığını ifade etti. Bu gazetecilere, “Size bunlar söylendi ama neden yazmadınız?” diye sorduğunu belirten Yazıcıoğlu önümüzdeki seçimler öncesi kendisi ve partisin yükselmesinden korkanların ince hesaplar içinde olduğunu belirtti.

Bütün bu parçaları birleştirdiği zaman, “Niye Muhsin Yazıcıoğlu'na tezgâh kuruluyor?” sorununun ortaya çıktığını ifade eden BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu şöyle konuştu: “Bu seçimde bir toparlanma olursa il genel meclisinde Büyük Birlik Partisi'ne yüksek oy çıkarsa, oylarının tırmandığı gözükürse acaba millet "Yahu bu da büyüyebiliyor…" diyerek oyunu yönlendirebilir. "O zaman başımıza iş çıkar" diyenler hemen biz ne zaman kıpırdanır, halktan teveccüh görmeye başlarsak hemen harekete geçiyorlar, düğmelere basıyorlar. Bütün bunlar yaşanıyor. Ama bunların hiçbirisinden yılmıyorum. Hiçbir tereddüt göstermiyorum. Ne kimseyle fotoğraf çektirmekten çekinirim, ne halkın içini girmekten çekinirim ne hakkı savunmaktan, ne de böyle çeteci, darbeci kirli sermaye ile kirli medya ile kirli bürokrasi ile iş tutan, siyâset ahlâkından yoksun odaklara teslim olurum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum