Yazıcıoğlu İsrail'e sert çıktı

Yazıcıoğlu İsrail'e sert çıktı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesini istedi

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Gözyaşı Gecesi''nde konuşan Yazıcıoğlu, İsrail'in Gazze saldırılarına değinirken, Mısır'a eleştiriler yöneltti. Yazıcıoğlu, ''Bu gün etrafı çevrilmiş Gazze'liler, İsrail'in attığı bombalardan kurtulmaya çalışırken İslam devleti ve Arap devleti olan Mısır Filistinlilere kapısını kapatarak ülkesine almıyor. Müslüman kardeşlerimizi ölüme terk ediyor'' dedi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Gazze saldırısı öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü de hatırlatan Yazıcıoğlu, bu görüşmede ne konuşulduğunu bilmek istediğini, o nedenle TBMM'ye soru önergesi verdiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, ''İsrail Başbakanı ile neler konuşuldu. İsrail Pilotları Türkiye de eğitiliyor ve bunlar nereyi bombalayacaklar. İsrail ile stratejik anlaşmalar yapılıyor, niçin yapılıyor ve kime karşı yapılıyor. Biz, bunları bilmek istiyoruz'' diye konuştu.

İsrail ile diplomatik ilişkilerin ''derhal'' kesilmesi gerektiğini savunan Yazıcıoğlu, vatandaşların da İsrail ürünlerini almamasını istedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum