YAVUZ SELİM MAHALLESİ MUHTAR ADAYI VOLKAN SEVGİLİCAN...

YAVUZ SELİM MAHALLESİ MUHTAR ADAYI VOLKAN SEVGİLİCAN...

Volkan Sevgilican, “Mahalle de Değişim Şart” sloganıyla Çubuk yavuz Selim Mahallesi Muhtar adayı oldu.

Suayip YAMAN

Volkan Sevgilican, “Mahalle de Değişim Şart” sloganıyla Çubuk yavuz Selim Mahallesi Muhtar adayı oldu.

Vatandaşın ihtiyaçlarını öncelik edinen muhtar adayı Volkan Sevgilican, Mahallemizin hak ettiği yere ulaşabilmesi için yapılması gereken tek şeyin kendisine verilecek destek olduğunu belirterek bu sefer mahallede değişimin şart olduğu söyledi.

Göreve geldiği takdirde katılımcı bir yönetim anlayışı ile mahalleyi mahalleli ile birlikte yöneteceğini vurgulayan Sevgilican, muhtarlığı ek işi değil tek işi olarak yapacağını vurguladı.

Sevgilican,Yavuz Selim Mahallesi sakinleri için yaptığı açıklamada; Mahallemizin geleceği için önemli bir kararın eşiğindeyiz. Bu kritik süreçte desteklerinize talibim… Mahallemizde herkesin derdi ile dertlenen samimi bir hizmet anlayışıyla bu göreve aday oldum. 

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Yavuz Selim Mahallesi’nden muhtar adayı olduğunu açıklayan Volkan Sevgilican, “Mahallede Değişim Şart” sloganıyla seçilmesi halinde 12 farklı projesiyle mahallede ilklere imza atacağını belirterek, projelerini şu şekilde sıraladı.  

Yerel seçimlerde muhtarlıklara ilginin hayli fazla olduğuna dikkat çeken Sevgilican; Tabandan tavana gidersek, il genel ve belediye meclis üyeleri ile belediye başkanlıklarından önce yerel yönetimlerin başında muhtarlarımız bulunmaktadır” dedi.  

Muhtarın en büyük becerisi hizmet almayı bilmesidir diyen Sevgilican,”Muhtarlık mahallenin taleplerini belirleyip, proje ve önerileriyle ilgili kurumlarda çözüm noktasına ulaştırmaktır. Demokrasinin temel taşı muhtar camiasıdır. 

Muhtarlık geçmişte koltuğunun altında çantasıyla yürüyen değil, bugün bir mevki ve makamla birlikte oturup hizmet eden bir kurum olmuştur” dedi.  

“MAHALLEMİZİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ OLACAĞIZ” 

Kentin en kadim Mahallesinin bileşenleri olarak, sonuçta ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda mahallemizin sakini değil, sahibi olma ilkesiyle muhtarlığımızda tüm çalışmalarla ilgili halkımızı sürekli olarak bilgilendireceğiz. 

Tüm sorunların çözümü için Kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere Çubuk Belediyesi ve Sivil toplum kuruluşlarından destek alacağız..

 

“GELECEK YENİ NESİLLER İÇİN YENİ VE DOĞRU ADIMLARLA...” 

1-Alo muhtarlık hattını kurarak acil sorunlarınızın çözümü için uğraşacağız. 

2-Bizleri yetiştiren değerli büyüklerimiz olan yaşlılarımızı hastalanmaları halinde; her türlü hastane işlerinde ekip olarak yardıma ilk biz koşacağız. 

3-Engelli vatandaşlarımızı engelleyen tüm sorunların çözümünde yanlarında olacağız. 

4-Yoksul ve muhtaç komşularımızın onurlarını kırmadan her türlü sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacağız. 

5-Eski Şabanözü Kavşağı’nda bulunan orta refüje süs havuzu ve mahalle tabelası yapacağız. 

6) Hükümet Caddesi üzerindeki BİM AVM’nin önüne kavşak yaptırıp,  orta refüje süs havuzu yaptırmak için girişimlerde bulunacağız.

7-Okul önlerine hız kesiciler ve üst geçit yaptıracağız.

8-) Okullarda yapılacak resmi bayram törenlerinde öğrencilere muhtarlık adına çeşitli ikramlarda bulunup, çeşitli hediyeler takdim edeceğiz. Eğitim –öğretim sonlarında takdir ve teşekkür alan öğrencilere (A 4 Kâğıdı, tükenmez kalem ve kitap gibi) çeşitli hediyeler vereceğiz.

9-Mahallemizin belirli boş alanlarına süs havuzları, banklar ve balkonlarına sizlerinde desteği ile mevsimsel çiçeklerle süsleyeceğiz, 

10-Mahallemize taziye evi kazandırmak için ilgili makamlarla her türlü temas kurmaktan kaçınmayacağım. 

11-Bizlerin geleceği olan çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimleri için oyun parkı yapacağım.  

12-Mahallemizin yanından geçen Çubuk Çayı’nın etrafına yürüyüş parkurları yapılması için kalıcı çözümler üreteceğiz.  

13-Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan (Paşa Mezarlığı ve Asri Mezarlığında öncelikli yapılması gereken başta temizliklerinin yapılması olmak üzere abdest alma yerleri yaptıracağız.

14-Mahallemizin tarihi mekânlarından olan tarihi evlerin turizme açılması için görüşmeler başlatacağız. 

15) Eskiden Mahalle halkının mesire alanı olarak bilinen Aşağı ve Yukarı Değirmenleri yeniden hayata döndürüp, Mahalle halkına yıllar sonra da nostalji yaşatacağız.

Sevgilican’ın Diğer Vaatleri:

*Altyapı ve Çevre Düzenlemesi

Yolların bakımı, yeşil alanların artırılması ve çöp yönetimi gibi konularda çalışmalar yaparak mahallenin yaşanabilirliğini artırmayı amaçlıyorum.

* Gençlik Projeleri

Mahalledeki gençlerin potansiyellerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için destek sağlamak ön planda olacak.

* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Programları

Mahalle içinde dayanışmayı artırmak için sosyal yardımlaşma programları oluşturmayı. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik destek projeleri ile mahalledeki dayanışma kültürünü güçlendirmeyi planlamaktayım.

Başıboş köpek sorunu

Başıboş sokak köpekleri sorununun çözümünde, Göreve geldiğimizde yapacağımız işlerin başında bu köpek sorunu geliyor. Kurumlarla ortak çalışarak bu sorunu ortadan kaldıracağız.

Tüm bu söz verdiklerimizi gerçekleştirmek için başta Belediye yönetimi olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın işbirliği içinde çalışacağız. Şimdiden bu kutsal hizmet hareketine başvuran bütün adaylara başarılar dilerim dedi. 

 

 

VOLKAN SEVGİLİCAN KİMDİR?

 

24 10.1976 tarihinde Çubuk’ta doğdu.

 

İlk ve Orta tahsilini Barbaros  Ortaokulu’nda,

 

Lise tahsilini Çubuk Lisesi’nde tamamladı.

 

Askerlik görevini tamamladıktan sonra sırasıyla;

Nabay Tekstil’de güvenlik ve İdari İşler Şefi olarak 7 yıl,

Dışkapı SSK Hastanesi’nde de 7 yıl Güvenlik Müdürü olarak,

Gazi Üniversitesi’nde 6 yıl Güvenlik Şefi olarak görev yaptı.

 

alen Çubuk PTT merkez Müdürlüğünde güvenlik personeli olarak görev yapmakta.

Evli ve 2 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum