Yaralı asker o anı anlattı

Yaralı asker o anı anlattı

Aktütün'de karharamlık örneği sergilenmiş. GATA'da tedavi gören asker o korkunç saatleri anlattı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik terörist saldırı karşısında Mehmetçiğin üstün bir cesaret örneği gösterdiği ortaya çıktı.

Diyarbakırlı asker Vahdettin Karacadağ, terörist gruba 9 el bombası attıktan sonra son mermisine kadar ateş etmiş. Geri dönüp cephane aldıktan sonra mevzisine dönerken yaralanmış.

Kahraman Mehmetçiklerden biri olan yedi aylık asker Vahdettin Karacadağ'ın, saldırı sırasında nöbet istirahatinde olduğu, çatışmayı duyar duymaz yerinden fırlayarak sipere gittiği ve teröristlere bomba yağdırdığı ifade edildi.

Halen GATA'da tedavi altında tutulan er Karacadağ'ın saldırıda kalabalık terörist gruba 9 el bombası attıktan sonra biten mermisini almaya gittiği karakol dönüşünde karnından vurularak yaralandığı öğrenildi.

GATA'da tedavisi süren er Karacadağ'ı hastanede ziyaret ederek çatışma hakkında kendisinden bilgi alan akrabası Ferit Şeyhan, ''Biz Diyarbakırlıyız. Teröristler haindir. Akrabam onlara karşı kahramanca savaşmıştır.'' dedi.

Şeyhan, şunarı anlattı:

''Yaralanan kişi benim amcamın oğlu. Amcamın oğlu Şırnak'ta askerdi. Gündüz saat 12.00-02.00 arası çatışmaya girmişler. Ben bu bilgileri ondan aldım. Kendisi o sırada nöbet istirahatinde yatıyormuş. Bir bakmış silah sesleri gelmiş. Bunun üzerine koşup mevzilere girmiş. O teröristlerle, hainlerle çatışmaya girdiğini söyledi. Çatışmanın uzun sürdüğünü söyleyen amcaoğlu, bana ayrıca şunları söyledi:

'Dört tarafımızdan ateş açılıyordu. Bayağı kalabalıktı onlar, ben teröristlere 9 el bombası attım. Daha sonra ben MG-3 silahı kullanıyordum. Ben tekrar mevziye girdim. Benim mermilerim azaldı. Ben tekrar komutanımın izniyle karakola gittim, mermi aldım geldim. Tam mevziye girecektim bir baktım yaralanmışım, vuruldum.'

Amcamın oğlunun durumu iyi çok şükür, korkulacak bir şey yok. Göbekten bir mermi almış, midesinden, durumu pek ağır değil. Teröristler haindir. Onların yarısından fazlası Ermeni, zaten Ermeni için çalışıyorlar. Babası akrabaları hep yolda. Hastaneye geliyorlar. 20 yaşında, 7 aylık bir asker ve bekar.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum