Vali Yüksel OSB'de İncelemelerde Bulundu

Vali Yüksel OSB'de İncelemelerde Bulundu

Türkiye'de İlk Defa Kurulacak Olan Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Alanında İncelemelerde Bulundu ve Bölge Halkının Sorunlarını Dinledi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye'de ilk defa kurulacak olan Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanında incelemelerde bulundu ve bölge halkının sorunlarını dinledi.

Çubuk  Mutlu Köy'de 21 bin 600 metrekarelik OSB alanında 2 Aralık'ta yapılan Müteşebbis Heyeti Toplantısına katılan Yüksel, alt yapı inşaatına başlayan firma yetkililerinden, çalışmalar hakkında bilgi aldı. OSB alanında, ihaleyi alan Alptekin İnşaat tarafından yol, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve su deposunun yapılacağını belirten Yüksel, firma yetkililerinden, çalışma alanında bulunan iş makinelerini yetersiz bulduğunu ve en kısa zamanda iş makinelerinin ve çalışanların sayısının artırılmasını istedi.

İncelemelerin ardından şantiye binasında kurulan toplantı salonuna geçen Yüksel ve beraberindeki heyet, alanda yapılacak çalışmalar hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisini izledi. OSB alanında 21 kilometre yol, 16 kilometre kanalizasyon, 28 kilometre içme suyu ve 13 kilometre yağmur suyu inşaatının yapılacağını hatırlatan Yüksel, herhangi bir Mali problem olmadığı takdirde projenin 2011 yılı sonunda biteceğini kaydetti. Daha sonra basına kapalı yapılan toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yüksel, en fazla, havaalanı çevresinde faaliyette bulunanlar başta olmak üzere bu bölgede faaliyette bulunan işletmelerle birkaç yıldır tartışma yaşandığını anımsatan Yüksel, tartışmaların, insanların OSB'nin gerçekleştirebileceğine olan inancının tam olmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan'ın bu sırada, bazı hayvan üreticilerinin ahırlarının Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından kapatıldığını ve bu konuda üreticinin mağdur edildiğini söylemesi üzerine Yüksel, 'Bugüne kadar tartışılan ve konuşulan tüm konularda herkesi sisteme dahil ederek, kimsenin gönlünü kırmadan, sistemden koparmadan hayvancılığın değerlerini ve hükümlerini gözümüzden kaçırmadan bir ortak çözüm yolu mutlaka bulacağız. OSB'nin başlamasıyla bölgedeki besicilerin yarısının problemi çözülecek, bazıları da bankalardan sağladıkları kredilerle kendilerine yeni çalışma alanları oluşturacak' diye konuştu.

Vali Yüksel, şunları kaydetti:

'Bu kokunun giderilmesi konusunda vatandaşlarımız bizimle işbirliği yapmaya çalışacaklardır. Ben her aşamada mahallinde hayvancılık yapan bütün vatandaşlarımızın çözüme yarar getirebilecek her türlü önerisine açığım. İş birliği yapabileceğimiz her türlü konuda buluşacağız. Başta bu işletmenin yapılacağı Mutlu Köyü vatandaşları olmak üzere tüm bu işin ticaretini yapan esnafımızı mağdur etmeden bu işi başaracağız. Bu işin ticaretini yapan insanlar, çözümün bir parçası olduklarını kabul etmeyip, kendilerini dışarı atarlarsa ve ortaya çıkan problemi de sen çöz diyeceklerse. Bu hakikaten kabul edilebilir bir olay değildir. Olayın tüm aktörleri bize birtakım öneriler getirsinler, bizim kapımız çözüm önerisine ve herkese açık.'

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.