Uygulamalı Aile Meyve Bahçesin"de Meyveler Toplanıyor

Uygulamalı Aile Meyve Bahçesin"de Meyveler Toplanıyor

Çubuk'ta yapılan "Uygulamalı Aile Meyve Bahçesi"nin ilk meyveler toplanıyor.

Çubuk'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çubuk Matematik, Fen Bilgisi, Teknoloji ve Tasarım Uygulama Atölyesi ile Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde 2009 yılında kurulan "Uygulamalı Aile Meyve Bahçesi" ilk meyvelerini vermeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, atölye öğrencileri ve aileleri tarafından dikilen 128 adet şeftali, kayısı, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşan meyve ağaçlarının ilk meyvelerini vermeye başladığını belirterek, hayata geçirilen "Uygulamalı Aile Meyve Bahçesi Çalışması"nın Ankara'da bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu kaydetti.

Meyve bahçesinin 2300 metrekare alan üzerinde kurulduğunu anlatan Toprak, şöyle dedi:

"Bahçeyle öğrencilerimiz için şehir yaşamı içinde doğal alan oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte büyük bir emek ve çalışma ile dikmiş olduğumuz ağaçlarımız ilk meyvelerini vermeye başladı. Oluşturulan meyve bahçeleriyle öğrencilerimiz ağaç dikme, yetiştirme deneyimi kazanmakta, elma, armut, kiraz, kayısı, erik, şeftali gibi birçok meyve türünün dikimini, çiçek açma zamanlarını, bakımını, meyve oluşumunu gözlemleyerek, dokunarak dalından meyve yiyecekleri ağaçları yetiştirmektedirler."

 

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.