Ürettikleri su kabaklarını festival için hazırlıyorlar

Ürettikleri su kabaklarını festival için hazırlıyorlar

Çubuk'ta yaşayan İbrahim Ünal, ailesiyle yetiştirdiği ve dekoratif desenler verdiği su kabaklarını, 12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için hazırlıyor.

Yazır Mahallesi'nde kurduğu atölyede su kabağından dekoratif objeler üreten Ünal, eserlerini festivalde satışa sunacak.

Ünal, yaptığı açıklamada, 12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için çok sayıda su kabağından dekoratif lamba ve maket yaptığını söyledi.

İlçelerindeki festivalde turşu kadar sanat eserlerinin de ilgi gördüğünü anlatan Ünal, kendisi gibi el sanatları ustalarının yaptığı ürünlerle ilçelerinin tanıtımına katkı sağladığını vurguladı.

Su kabağına desenler çizip, boyadıktan sonra boncuk takarak dekoratif lambalar haline getirdiğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Eski baba evini düzenleyerek bir odasını atölye yaptım. Sadece su kabağı yetiştirmek ve onlardan aplik, abajur, gece lambaları ve maketler yapmak için buraya yerleştim. Bu kabakları kendim yetiştirip, kendim işliyorum. Kardeşimin bana bir su kabağı hediye etmesiyle bu işe başladım ve bu düzeye getirdim. Sulama yapmadan kıraç arazide kaliteli kabaklar yetiştiriyorum. Bir kökten 8-10 kabak alıyorum. Normalde 5 dönümlük bir araziden binin üzerinde kabak yetişiyor. Buğday yetiştirmekten çok daha karlı oluyor. Su kabaklarının tanesi 15 ile 50 liraya satılabiliyor. Bu işte annem, babam, ailem ve çocuklarım da bana destek veriyor. Gece gündüz burada festival için çalışıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.