Umutları dağ gibi yürüten adam!

Umutları dağ gibi yürüten adam!

Umutları dağ gibi yürüten adam! Bülent Yıldırım...

Yürekleri gibi beyaz bayrak taşıyan gemiler, Gazze'de insanlık dışı şartlarda yaşayan en temel ihtiyaç maddelerinden dahi mahrum şekilde hayatta kalmaya çalışan masum insanlara ilaç, sargı bezi, ekmek, pirinç, makarna, mercimek götürmek üzere dünyalık meşgalelerini, gündelik keyiflerini ve sevdiklerini arkalarında bırakarak yola çıkıyorlar. İlaç götürüyorlar, yiyecek götürüyorlar, oyuncak götürüyorlar. Ellerinde sadece çocuk sevindirmeye yarayacak oyuncak su tabancaları var. Ve başlarında muazzam bir kumandan!

Bülent Yıldırım…

Fakat bir de bakıyorsunuz, bu aşk gemilerine, uluslararası sularda birkaç kara adam saldırı emri veriyor. Hepimiz birden diriliyoruz. Tayakkuza geçiyor vicdanlarımız. Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah’ı var diyoruz. Direniyoruz… Direnişin ardında pes etmememizi, saflarımızı sıkı tutmamızı, kenetlenmemizi ihtar eden bir isim var.

Bülent Yıldırım…

Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan gemiler saflarını belli etmek üzere İlahi organizasyonda yerini alıyor. Tabii ki siyahlar da rollerini oynuyor… Kara cübbeliler, iki gün boyunca yaptığı 'sansasyonel' açıklamalarıyla büyük bir ilgi patlamasına vesile oluyor.

'Gemilere müdahale edeceğiz, eylemcileri kollarından tutup memleketlerine göndereceğiz, propaganda maksadıyla geldiklerini tespit ettiğimiz kişileri ise tutuklayacağız' vsvsvsvs…

Ama şehitlerinin acısı yüreklerindeki meş’aleyi ateşleyen Gemi mürettebatında bir kaynaşma ki görülesi… Cemaatle kılınan namazlar, doyumsuz sohbetler, ilahili marşlı fasıllar… Ve muttakilere imam olmuş bir yiğit adam.

Bülent Yıldırım…

Bir başbakan. Adı Netenyahu: "Baskının arkasındayım"…?

Bir başbakan. Adı Erdoğan: "O saldırının arkasında ise biz de Filistin halkının, Gazze'nin gemideki 30 farklı millete mensup yardım severin arkasındayız"…!!!

Tel Aviv'de bir gazete: Adı Ha'aretz:  ‘Bir kez daha itibarımızı zedelemek için elimizden geleni yapan ahmaklar olarak resmedileceğiz.’ diye yazıyor.

Bir gemi. Adı Mavi Marmara: ‘Gazze'ye Özgürlük Filosu"nun bu sürece önemli bir katkı teşkil ettiğini, Cenâb-ı Hakk'ın bizi büyük bir devrimde enstrüman olarak kullandığını iliklerime kadar hissediyorum.’ diyen tayfaları var.

Ve kaptanları Bülent Yıldırım…

Büyük resimde ne kadar yakışıklı durduklarının şuurunda olan güzel adamlar oyuncak su tabancalarıyla cihanın zulm ile durmayacağını bir kere daha tarihe işletmek üzere Gazze’ye giriyor…

Dualarımız, sevdalarımız, davalarımızla aynı ocakta ısınarak onları ölesiye destekliyoruz.

Rabbim yâr ve yardımcıları olsun…

Bugün yarın ve daima!..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.