Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, yemek yarışmalarına sahne olacak

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, yemek yarışmalarına sahne olacak

Çubuk'ta 8-11 Eylül'de bu yıl 15'incisi gerçekleştirilecek "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" kapsamında yemek yarışması ve gastronomi şovları yapılacak.

Çubuk Turşu ve Kültür Festival Komitesi Başkanı Lokman Kılıç, bu yıl festivalin temasının "gastronomi" olduğunu, 4 günlük festivalin 3 gününde yemek yarışmalarının ve gastronomi şovlarının yapılacağını söyledi.

Festivale Türkiye'nin dört bir tarafından şeflerin katılacağını aktaran Kılıç, festival alanına yarışmalar için 7 mutfak kurulacağını dile getirdi.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız insanlarımızı yarıştırmak değil, mutfak kültürümüzü gün yüzüne çıkartmak ve özellikle de kadınlarımızın kendilerine olan güvenlerini ortaya koymalarını sağlamaktır. Festivalimize Türkiye'nin dört bir tarafından şefler gelecek. Onlara da kendi mutfağımızı tanıtmak istiyoruz. 9 Eylül günü olacak yarışmalarımızda 3 kategori olacak. Burada isteyen herkes kurulan mutfaklarda höşmerim, hamurlu işler ve ana yemek kategorisinden birinde yarışacak. 10 Eylül'de yapılacak yarışmamız ise sadece coğrafi işaretli yemeğimiz olan homaça kategorisinde yapılacak. 11 Eylül’deki yarışmamız ise yine coğrafi işaretli ürünümüz olan Çubuk vişnesi ile yapılan tatlılar kategorisinde olacak. Hem homaça hem de tatlı kategorisine katılan tüm yarışmacılarımız ürünlerini evinde yapıp yarışma alanına getirecekler. Bol ödüllü yarışmamıza katılanlara sertifikalar da verilecektir.’"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum