Ulu Önder Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Andık

Ulu Önder Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 72. yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen, törenler ve çeşitli etkinliklerle saygı ve özlemle andık

 

 Şuayip YAMAN

.

 

Atatürk Parkı’ndaki tören protokolün, 8.45’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saat 9’u 5 geçe, 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

 

Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda saat 9.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Selya Yaşar yaptı.

 

“Atatürk’ten Bir Anı”yı Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Öğrencisi Seda Esre anlattı.

 

“Kalpaklılar Mustafa Kemal’in Korkusuz Askeri Onlar “ adlı oratoryoyu Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri sundu.

 10-kasim.jpg

Yemenimde Hare Var, Bülbülüm Altın Kafeste, Yemen Türküsü, Vardar Ovası türküleri, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirildi.

 

“Sendendir Atatürk” isimli şiiri Hayri Aslan Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencisi A. Mine Taş seslendirdi.

 

Atatürk’ün hayatını konu eden slayt gösterisini, Hayri Aslan Teknik ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri sundu.

 

Şair Halim Yağcıoğlu’nun “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiirini Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri seslendirdi.

 

 Program sonrası okullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.