‘Ufka Yolculuk’ Yarışmasında Son Başvuru 31 Ocak’ta

‘Ufka Yolculuk’ Yarışmasında Son Başvuru 31 Ocak’ta

Kaybedeni olmayan yarışmaya katılmak için acele edin

Kaybedeni olmayan yarışmaya katılmak için acele edin

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları'nın bu yıl ki konusu "İdeal İnsan Son Peygamberin (S.A.V) Hayatı” olarak belirlendi.

'Ufka Yolculuk' yarışmasına Çubuk’ta katılımı artırmak için bir çalışma hazırlayan Çubuk Kültür Komisyonu, ilçe genelinden katılan yarışmacılara çeşitli hediyeler hazırladı.

Türkiye genelinde düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışmanın başvuruları 31 Ocak’ta sona eriyor. Son müracaat tarihine kadar 700 kişinin yarışmaya başvurması bekleniyor.

Yarışma ve hediyeleri konusunda bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya gelen Çubuk Kültür Komisyonu Başkanı Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, yarışmanın kaybedeni olmadığı gibi Türkiye ve Ankara genelindeki verilecek hediyelerin yanında Çubuk Kültür komisyonu olarak da ilçe halkının ve esnaflarının desteği ile önemli hediyeler vereceklerini söyledi.

Çubuk’ta yoğun ilgi bekleniyor.

Çubuk Kültür Komisyonu, Çubuk’ta kayıtların 700 kişiyi aşmasını beklediklerini açıkladı. ufkayolculuk.com sitesine geçtiğimiz yıl yapılan başvuranlar arasında Çubuk’un en çok müracaatın yapıldığı ilçe olduğuna dikkat çeken Çubuk Kültür Komisyonu Başkanı Çubuk Belediyesi Başkanı Yardımcısı Şükrü Acıelma, katılımın ücretsiz olduğu sınava başvuranların hazırlanacakları kitapları Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden öğrenebileceklerini belirtti.

Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatını belirlenen eserlerden okuyan herkesin yarışmaya katılabildiğini vurgulayan Acıelma,  şu bilgileri verdi:

“Bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunda uzun süredir ciddi çalışmalar yürüten Çubuk Kültür Komisyonu olarak, bağımlılık yapan maddelerle mücadelede en doğru yöntemin koruyucu hekimlik, önleyici tedbirler almak olduğu sonucuna ulaştık. Bu konuda bir dizi kararlar aldık ve uygulama başlattık. İşte bu çalışmalardan birisi, belki de en kapsamlısı. Peygamber sorumluluğunda bir nesil yetiştirme projesidir. Sorumluluk sahibi bir topluma sahip olma gayreti. Kur’an ahlakına sahip bir toplum yetiştirme gayretidir.  Herkesin kendi yaşıtları ile yarıştığı, kaybedeni olmayan kitap okuma yarışması olan 'Ufka Yolculuk' yarışmasında ayrıca çeşitli ödüllerde verilmektedir.  Türkiye genelinde toplamda 23 umre, 5 diz üstü bilgisayar, 28 İPad Air, 28 Bin Türk Lirası para, 4 Cumhuriyet altını, 4 yarım altın, 15 çeyrek altın, 80 kişilik urfa gezisi, yüzlerce kitap ödülleri verilecek. Çubuk’tan katılan yarışmacılara ayrıca 14 yaş altı A kategorisi için yarışmacılara Birinciye Diz Üstü Bilgisayar, Kitap Seti, ikinciye Cumhuriyet Altını, Kitap Seti, üçüncüye yarım altın, kitap seti ve İlk 20’ye giren tüm yarışmacılara Urfa Gezisi. 14 – 19 yaş arası B kategorisi yarışmacıların birincisi için iki kişilik umre ziyareti, diz üstü bilgisayar, kitap seti, ikinciye Cumhuriyet altını, kitap seti, üçüncüye yarım altın,  kitap seti ve ilk 20’ye giren tüm yarışmacılara Urfa gezisi. 19 yaş üstü C kategorisi ve D kategorisi kapsamına girmeyen yarışmacıların birincisine bir kişilik umre, kitap seti, ikincisine Cumhuriyet altını, kitap seti, üçüncüsüne yarım altın, kitap seti ve ilk 20’ye giren tüm yarışmacılara Urfa gezisi. D kategorisinden yarışmaya girenlerden birinciye bir kişilik umre, kitap seti, ikinciye Cumhuriyet altını, kitap seti, üçüncüye yarım altın, kitap seti ve ilk 20’ye giren tüm yarışmacılara Urfa gezisi hediye edilecek.”

 

Yarışmanın birçok faydası olacağını aktaran Acıelma, tüm ilçe halkını yarışmaya katılmaya davet ederek,“Bu yarışmayla ailecek kitap okuma alışkanlığı kazanacağımız, evlerimizde, okullarımızda, camilerimizde, kıraathanelerimizde kitap okuma gurupları oluşturmamıza vesile olacak, sonu Allah’ın (C.C) rızasına giden samimi bir fırsat olacağına inanıyorum” dedi.

Yarışmalara müracaatların www.ufkayolculuk.com adresinden yapılacağını hatırlatan Acıelma, “Çubuk Belediyesi Kültür Evi’nden (Camii Kebir Karşısı) 0 537 200 15 61, Çubuk Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bünyamin Aktaş’tan 0 533 379 76 39 numaralı telefonlardan da bilgi alınabilir” diye konuştu.

Eğitim Gönüllüleri Yöresel Yemek Lokantası’nda düzenlenen Basın Toplantısına Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu Koordinatörü Cüneyt Küpheli, Çubuk Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bünyamin Aktaş’tan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Naime Çetin ve bazı basın mensupları katıldı.

kultur1.jpgkultur2.jpgkultur3.jpgkultur4.jpgkultur5.jpgkultur6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.