Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 27.'si düzenlenen geleneksel Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı.

Ankara'da Kocatepe Camii avlusunda kurulan fuarın açılışına, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, kainat ve var oluşun başlı başına bir kitap olduğunu belirterek, dinimizin ilk emrinin 'Oku' olduğunu hatırlattı. Bardakoğlu, İslam medeniyetlerinin kitap medeniyetleri olduğunu söyleyerek, "Yaratan Rabbi'nin adıyla okuduğun sürece neyi istersen oku. Biz Diyanet olarak bu fuarla halkımızın bilgiyle buluşmasını sağladık. Ülkemizin okuma düzeyi iyi değil. Okuma seviyesini düzeltmek için el birliği ile çalışmalıyız. Bu bakımdan biz camilerimize 'Al götür, oku getir' sistemini kuracağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay ise, en büyük düşmanın bilgisizlik olduğuna dikkat çekerek, kitap okutma çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Bu yıl Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük kitap fuarı olarak nitelendirilen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye'yi temsil edeceklerini ifade eden Günay, "Bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı'nın 60. yıldönümü. Türkiye'de buraya onur konuğu olarak katılacak. Buraya tezhip, ebru, hat gibi Türkiye'yi temsil eden sanatlarla katılacağız. Türkiye'nin zenginliklerini dünyaya tanıtacağız. Bütün renkleriyle Türkiye adı altında tüm dünya bizi tanıyacak" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu da, okuma alışkanlığının edinilmesinde okulların rolüne değinerek, fuarın okuyuculara önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Ayrıca dinimizin emri olan 'Oku' emrini Müslümanların yerine getirmesi yerine diğer dinlerin mensuplarının yerine getirdiğinin altını çizen Yazıcıoğlu, Cern'de yapılan deneye dikkat çekti. Bakan Yazıcıoğlu, "Dinimizin emri 'Oku' ise uluslararası başarılara bizim imza atmamız gerekir. Başkalarının değil, kendi buluşlarımızla iftihar etmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitap fuarını gezen Ali Bardakoğlu, Ertuğrul Günay ve Mustafa Said Yazıcıoğlu, Haremeyn Resim Sergisi'nin de açılışını yaptılar. Bakan Yazıcıoğlu, Deniz Feneri Derneği'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir soruya, "Dediğiniz gibi bu bir iddia. İddia varsa da araştırılır. Sonuç ortaya çıkartılır" cevabını verdi.Cern'de Dünya'nın var oluş sırlarını çözmek için yapılan deneyle ilgili soruları yanıtlayan Ali Bardakoğlu ise, İslam dininin bilime karşı olmadığını söyledi.

Bardakoğlu, Allah'ın her şeyden bilgisi olduğunu söyleyerek, böyle bir deneyden de haberi olduğunu ifade etti.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.