Türk Rüzgarı Çubuk'ta Esti

Türk Rüzgarı Çubuk'ta Esti

5-13 Ekim Uluslarası Başkent Ankara Haftası etkinlikleri kapsamında Çubuk'ta Türk Dünyasından gelen sanatçılar konser verdi.

Salonu dolduran Çubuklu vatandaşlar Türk Dünyasından gelen sanatçıların verdiği konserde dünyanın farklı yerlerinde yaşayan soydaşlarının müzik kültürünü tanıma fırsatı buldular. Ankara Kulübü Seymenleri de bir gösteri yaptı.

ÖZİLHAN DUYGULANDI

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Özilhan'ın konuşma yaparken duygulandığı görüldü.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Özilhan ,"Dünyanın dört bir yanından soydaşlarımızla bir araya geldik bu etkinlikler sayesinde. Kerkük'ten Kırıma; Orta Asya'dan Balkanlara Büyük TÜrk Milletinin izlerini görebiliyoruz. Her ne kadar dünyanın dört bir yanına dağılsakta kültürümüz-töremiz-kökümüz birdir" dedi. 

ANKARA BİZİM RUHUMUZDUR

5 Ekim ve 13 Ekim tarihlerinin önemini anlatan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan şunları söyledi: Ankara ülkemizin kalbi olduğu gibi bizim de ruhumuzdur. Ankara özgürlüğe bayrak açmış büyük bir milletin amiral gemisidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman işgaline karşı yaktığı meşaledir Ankara. Şimdi anlıyor musunuz neden Ankara'ya önem veriyoruz. Ankara Cumhuriyet ve Atatürk ile birlikte en büyük özgürlük ateşimizdir, milli ruhumuzdur.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.