TÜRK KIZILAYI ÇUBUK ŞUBESİ BAŞKANI KOÇ   2013 FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

TÜRK KIZILAYI ÇUBUK ŞUBESİ BAŞKANI KOÇ 2013 FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

TÜRK KIZILAYI ÇUBUK ŞUBESİ BAŞKANI KOÇ 2013 FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

                                                           Şuayip YAMAN

 

Yurtiçinde ve yurtdışında, savaşta ve barışta felakete uğrayanların her türlü sağlık ve sosyal yardım hizmetlerini yerine getirmek amacıyla kurulmuş olan Türk Kızılay’ı hiçbir ayırım gözetmeksizin insanoğlunun hizmetine koşmaya devam ediyor.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi yöneticileri dur-durak bilmiyor. Yönetim Kurulu üyeleri nerede yardıma muhtaç bir vatandaş var hemen oraya koşuyor. Kızılay’ın amaçları doğrultusunda ve bütçelerinin el verdiği ölçüde onlara yardım elini uzatıyorlar.

 

Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç göreve geldikleri günden beri yaptıkları faaliyetler konusunda yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulundaki arkadaşlarım yardımları, muhtaç ailelere ulaştırıp onları sevindirmenin mutluluğunu yaşama fırsatını verdikleri için bir kez onlara sonsuz teşekkürler ediyorum” diyerek 2013 faaliyetlerini şu şekilde açıkladı:

 

  • 2013 yılı (8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde), Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi ile işbirliği yapılarak; 33 adet “Sevgi Bohçası” ihtiyaç sahiplerine hediye edildi.

 

  • Yangın sonucu mağdur olan 3 aileye muhtelif ev eşyası, giyecek ve yiyecek gıda maddeleri yardımı yapıldı. Ayrıca 100 aileye ev eşyası, yiyecek ve giysi yardımı yapıldı.

 

  • Fakir ve muhtaç aileler titizlikle tespit edilerek, (özellikle evine hiç et alamayanlara) 208 adet kurban bağışı kavurma paketleri verildi.

 

  • Ramazan’da ihtiyaç sahipleri belirlenerek 100 koli gıda yardımı yapıldı. Bu ayda halkımızla kaynaşmak amacıyla şehit aileleri ve engelli vatandaşlarımızla iftar yemeğinde bir araya geldik.

 

  • Ramazan’da iftar saatinde halk otobüslerinde, Pazar yerinde ve esnaflara kumanya ikramı yapıldı.

 

  • Yine Ramazan ayında; İlçe merkez camilerinde Kandil gecelerinde lokum ikramı yapıldı.

 

  • 4 özürlü vatandaşımıza, ücretsiz malul ve sakat arabası yardımı yapıldı.

 

  • 200 mağdur aileye ‘Kızılay Genel Merkezi’nin katkılarıyla 250 şer lira nakdi yardım yapıldı.

 

  • Toplum liderleri ile eğitim seminerleri düzenlenip eğitici bilgiler sunuldu.

 

  • Şubemize ait sosyal tesiste 4 fakir ve muhtaç ailenin düğünü ücretsiz olarak yapıldı.

 

  • Okullarda; “Kızılay Haftası” kutlamaları çerçevesinde CD, broşür ve afişler dağıtılarak Kızılay Haftası’nın anlam ve önemi anlatıldı.

 

  • Ankara Kızılay Kan Merkezi ile işbirliği yapılarak 8 kez ‘Kan Bağış Kampanyası tertip edildi. Duyarlı vatandaşlarımız tarafından 1272 ünite kan bağışı yapılmıştır.

 

  • Kızılay Kurban Bağış Kampanyası ilçe halkına çeşitli broşür, afiş, CD, pankartlar ve yazılı basın ve internet haber siteleri ile tanıtımlar yapıldı” dedi. Kurban bağışı yapanlara Genel Başkanımızın gönderdiği plaketler ve kavurmalar dağıtıldı.

 

“ Kan Bağışı Kampanyaları”na devam ettiklerini ifade eden Şube Başkanı Koç, “Yeni Kan Bağışı Kampanyamız 12-13 Mart 2014 tarihlerinde, 11.00-20.00 saatleri arasında İlçemiz Atatürk Parkı’nda devam edilecektir.  Sağduyulu Çubuklu hemşerilerimizi kan vermeye davet ediyoruz” dedi. 

 

Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, “Bize hemen her konuda yardımcı olan, destek ve katkılarını esirgemeyen Genel Başkanımız Ahmet Lütfü Akar’a sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum