TÜRK KIZILAY ÇUBUK ŞUBESİ’NDEN YANGIN BÖLGELERİNE “YARDIM KAMPANYASI”...

TÜRK KIZILAY ÇUBUK ŞUBESİ’NDEN YANGIN BÖLGELERİNE “YARDIM KAMPANYASI”...

Türk Kızılay Çubuk Şubesi Başkanlığı, Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadele için yardım kampanyası başlattı.

 

Şuayip YAMAN

Türk Kızılay Çubuk Şubesi Başkanlığı, Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadele için yardım kampanyası başlattı. 

 

2-7 Ağustos tarihlerini kapsayan “Yardım Kampanyası” Atatürk Parkı’ndaki Kızılay çadırında bir hafta sürecek.

 

Türk Kızılay Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç; Ülkemizin orman yangınlarıyla mücadelesine destek olmak amacıyla ilçemizde de “Canımız Yanıyor! Ateşi Birlikte Söndürelim! Yüreklere Su Serpelim” sloganıyla bağış kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Şube Başkanı Koç, “Ülkemizde meydana gelen orman yangınları nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Yangın bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarını bir nebze olsun hafifletmek ve onların her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Türk Kızılay’ı olarak ilçemizde de bir “Yardım Kampanyası” düzenlemeye karar verdik.

Hayırsever vatandaşlarımız nakit paranın yansıra,  su, gıda, hijyen malzemeleri gibi  “Temel İhtiyaç Malzemeleri” ile birlikte yeni olmak kaydıyla; Yazlık giyim, nevresim takımı, yorgan ve yastık yardımında bulunabilir.  

Yangın bölgelerinden aldığımız bilgiye göre yangın bölgelerinde “Yanık Merhemi”  ihtiyacı oldukça fazla imiş. İsteyen vatandaşlarımız yanık merhemi, tentürdiyot, oksijenli su ve sargı bezi yardımında da bulunabilir. Bağışçılarımıza şimdiden teşekkür ederim.

Bu vesile ile orman yangınlarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilerim.” İfadelerini kullandı.

KIZILAY AFETZEDELERİN YANINDA....

Yurdun güneyinde farklı noktalarda meydana gelen orman yangınları vatandaşları olumsuz etkiledi. Orman yangınları bölgelerinde çalışma yürüten ekiplere ve mağdur olan vatandaşlar için Kızılay’ın afet uzmanı ve gönüllülerinden oluşan ekipleri ise yardım ulaştırmak için seferber oldu. 

 

Kızılay, Antalya’nın Manavgat ilçesi, Muğla’nın Marmaris, Adana’nın Kozan, Osmaniye’nin Kadirli ve Mersin’in Silifke, Bozyazı, Aydıncık ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenenler ile yangına müdahale eden ekiplere beslenme desteği veriyor.

 

AFETZEDELERİN BESLENME İHTİYACI KARŞILANIYOR...

 

Afet uzmanları ve gönüllülerini orman yangını bölgelerine seferber eden Kızılay, mobil beslenme araçları, sahra mutfakları ve bölgelerde bulunan aşevlerinde yaptığı hazırlıklarla beslenme yardımları yapıyor.

 

 Su, kumanya ve paketli gıda gibi acil beslenme kitleriyle gün boyunca gıda desteği veren Türk Kızılayı, beslenme ekipmanlarıyla ile birlikte Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları, bölgedeki oteller ve özel kuruluşların kapasitelerini de koordine ederek beslenme hizmeti sağlıyor. 

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunurken yardım çalışmalarını afet bölgesinde takip eden Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’a da Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer eşlik ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.