Terör mağdurları derneği Bingöl'de

Terör mağdurları derneği Bingöl'de

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği tarafından düzenlenen şehitleri anma proğramına Çubuk terör mağdurları Derneğide katıldı.


Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği tarafından; 24 Mayıs 1993 tarihinde silahsız olarak otobüsle birliklerine giderken, Bölücü terör örgütü PKK tarafından hunharca katledilerek Şehit edilen 33 Vatan evladımız için anma programı düzenlendi.

Düzenlenen bu programa maddi olarak büyük zorluklar yaşayan Çubuk Terör Mağdurları Derneği, bütün imkânsızlıklarına rağmen heyet halinde katılarak, Bingöl’de de Çubuk İlçesini, Şehitlerini, Gazilerini ve Şehit ailelerini başarıyla temsil etti. Katıldığı bütün programlarda olduğu gibi Bingöl’de de yine ilgi odağı Çubuk Terör Mağdurları Derneği oldu.

Anma programına Çubuk Terör Mağdurları Derneği başkanı Zeki AVAN adına katılan ve heyete başkanlık eden başkan yardımcısı Ramazan GERGİN, başta Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak CEYLAN ve Bingöl Şehit Aileleri Dernek başkanı Ziya SÖZEN olmak üzere davetli protokole Çubuk İlçesinin terörle mücadele vermiş olduğu Şehitleri ve Gazilerinin el işçiliğiyle yapılmış panosunu hediye etti.

Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak CEYLAN’A panosunu takdim ederken kısa bir konuşma yapan Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan GERGİN; “ Sayın Komutanım İlçemiz Çubuk nüfusuna oranla terörle mücadelede en çok Şehit veren ve en çok gazisi olan bir ilçedir. Ben de bir Şehit babasıyım, kendim de Kıbrıs Gazisiyim. Oğlum bölücü Vatan hainleriyle Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliği uğruna girmiş olduğu silahlı çatışmada Şehit oldu. Gerekirse bizlerde bu aziz vatanımız için canımızı vermeye hazırız. Bu günün anısına Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN adına sizlere el işçiliğiyle hazırlanan bu Şehitler ve Gaziler panosunu takdim ediyorum.” Dedi.

Panosunu alırken oldukça duygulandığı gözlenen Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak CEYLAN ise yapmış olduğu konuşmasında; “ Vatanımız için canlarını feda eden aziz Şehitlerimiz, tarihteki altın sayfalarda yerini almıştır. Artık onlar sadece sizin değil bütün ülkemizin bağrına bastığı evlatlarımız olmuştur. Bundan dolayı müsterih olun, sabırla hareket edin. Türk Silahlı Kuvvetleri var olduğu müddetçe, hiç kimse bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.” Dedi.

Kendisine hediye edilen panosunu alırken kısa bir konuşma yapan, Bingöl Şehit aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya SÖZEN; “ Dernek başkanınız Sayın Zeki AVAN’ı çok yakından tanıyorum. Kendisi ömrünü Şehit ve Gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmaya adamış, çok değerli bir dernek başkanımızdır. Kendisinin yapmış olduğu üstün hizmetleri zaman zaman basın yoluyla takip ediyorum. Şahsınızda kendisine şükranlarımı iletiyorum. Bu panoyu almaktan dolayı çok büyük bir onur duyuyorum. “ Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.